reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

U lekarza

reklama
a tam zamierzam porodzić mojego pierworodnego (oczywiście w towarzystwie małżonka) :-D

no wiesz :angry: bylam pewna bejbe ze rodzic idziesz ze ..... MNA :-D no dobra skoro nie chcesz zebym cie potrzymala za noge, stope czy co tam trzeba to nie, nie to nie nawet bym powiedziala :laugh2: idz sobie z malzonkie, a idz :rofl2: obrazam sie o ! skreslam cie z listy przyjaciol, wyrzucam z fejsbuka i eNKa ! ooooo ! ty moja byla przyjaciolko !!!!!!!!!!! :-):-p:no::angry::angry::baffled::baffled::szok::-D

eve1911 a to kiedyś byłyśmy sąsiadkami:-D:tak: moje rodzinne miasto to Bytom:tak: rodzinka nadal tam mieszka:-) a Cortinka zaliczyła focha z przytupem:-D:-D:-D:-D:-D

Wów bardziej niż temat polowkowego zainteresował mnie konflikt hahaha Cortina fochjak ta lala:))

Anioleczek tak jak Laseczki napisały już polowkowe to dokładne badanie dzidziolka, czy serduszko ok, czy organy są i prawidłowo funkcjonują, czy jest ciągłość powłok i kręgosłupa, jaki stan ma łożysko, ile jest wód itp. Często jest tak, że dziewczyny nie mają lekarza robiacego usg kiedy chce i specjalnie umawiają sie na badanie.
Moja gin robi usg na każdej wizycie i tylko na poczatku wspomniała że polowkowe tez zrobi.
Moze Twoja też zrobi w ramach wizyty..ale powiedziec o tym powinna.

agisan wizytę prawdopodobnie 09.10 miała być 02.10 ale musiałam ją przesunać z przyczyn ode mnie nie zależnych

Dzieki za odpowiedzi troche mi sie rozjaśniło w tym małym mużdżku. Moja gin ma taki średni sprzet. Nie wiem czy zrobi takie dokładne usg sama. Wizyta będzie w 21 tc Wiem jedynie że na prenatalne to napewno wysyła do innej dr bo moja kuzynka też do niej chodzi i robiła te badania w tamtym tygodniu.
ech i znów się człowiek naczeka na tą wizytę...

Aniołeczek ja mam wizyte u mojego gina dopiero za tydzien, wtedy dostane skierowanie do tej drugiej przychodni. Juz tam dzwonilam i umowilam sie na 9.10. zeby potem nie bylo pproblemu z terminem. Moze dowiedz sie gdzie Twoj lekarz kieruje pacjentki i tez sie tam umow z wyprzedzeniem, a skierowanie dowieziesz. Powodzenia

My mamy połówkowe 10.10 i wizytę tez z tym,że wpierw połówkowe, bo nasz gin nie robi przyznał się,że nie umie bo jest od in vitro, inseminacji, niepłodności męskiej i usg zwykłego a te usg specjalistyczne nie jego bajka , ale u niego w klinice ma lekarza, który zrobi usg połówkowe i zaraz potem z naszym ginem wyniki mozna jeszcze przedyskutować, specjalnie tak zgraliśmy wizyty by 2 razy 150 km nie robić, bo mąż pracuje a dojechać i wrócić tez trzeba, akurat to będzie 20 tydzień 2 dzień wedle OM więc tak w sam raz na połówkowe.

Już nie mogę się doczekać wizyty popatrzenia na maluszka, płytki na pamiatkę, no i najważniejszego, czy wszystko ok i niczego maluszkowi nie trzeba. Przy okazji sprawdzimy płeć nasz gin widział dziewczynkę wię sprawdzimy co gin od usg połówkowego upatrzy... Jesli też dziewczynkę to już będziemy pewni bo co opinie 2 lekarzy to nie opinia jednego :-D

Trzymam kciuki za najbliższe wizyty i usg połówkowe i oczekuję samych dobrych wieści i pięknych foteczek no i taka prośba by kilka ogonków znikneło, bo moja mała ma już zarezerowowanego męża a koleżanek na ploteczki będzie tu miała jak na lekarstwo :-)

Ja mam połówkowe 16.10 wg USG będzie to wtedy 20+4. Też musiałam zapisać się do innego lekarza bo moja gin nie ma aż tak specjalistycznego sprzętu.

reklama
Do góry