poli dobrze, że ok. ja tardyferon brałam w pierwszej ciąży - zaparcia po nim dokuczały.. i żadne żelazo w tabletkach się rewelacyjnie nie przyswaja. lepiej pić sok z buraków. ale jak już masz brać żelazo to pij dużo soków z owoców cytrusowych - wit c pomaga mu się wchłonąć jak trzeba
reklama
kingajanik
Zaangażowana w BB
dzis po wizycie niewiele sie dowiedziałam, bo pomiary i wage powiedział ze za 3 tyg zrobi, tylko mała jest znow miednicowo, i mam lezec wiecej niz leze ;/ a ja tak tylko kuchnia komp i łózko i niekiedy sklep;/ dostałam luteine pod jezyk i kolejna wizyta 26 listopada 
Ania1973G
Fanka BB :)
Poli - gratuluję udanej wizyty, jak laski piszą do żelaza dużo wit c no i lepiej sie wchłonie sok z buraka niż tabsy.
Co do tego bólu widac taka twoja uroda.
Kingajanik- jeszcze tyle czasu,że zdąży malec fiknąć choć droga daleka az 180 st a u mnie w rodzinie tydzień przed porodem malec pokonał 90 st choc miejsca nie miał juz za dużo w 39 tyg. u ciebie jeszcze sporo miejsca na fikanko.
Dopiero ok 32-36 tyg dziecko powinno juz stale byc głową w dół jak ok 37 tyg nadal będzie inaczej ułożone to mozna pozycje przyjmować odpowiednie by malcowi ułatwić fiknięcie główka w dół Pozycje dziecka przy porodzie - Ciąża tydzień po tygodniu - Ciąża i poród - BabyOnline.pl
Co do tego bólu widac taka twoja uroda.
Kingajanik- jeszcze tyle czasu,że zdąży malec fiknąć choć droga daleka az 180 st a u mnie w rodzinie tydzień przed porodem malec pokonał 90 st choc miejsca nie miał juz za dużo w 39 tyg. u ciebie jeszcze sporo miejsca na fikanko.
Dopiero ok 32-36 tyg dziecko powinno juz stale byc głową w dół jak ok 37 tyg nadal będzie inaczej ułożone to mozna pozycje przyjmować odpowiednie by malcowi ułatwić fiknięcie główka w dół Pozycje dziecka przy porodzie - Ciąża tydzień po tygodniu - Ciąża i poród - BabyOnline.pl
domikcw
POLI dobrze, że badanko i cukier ok. najważniejsze że malec zdrowy bo fika. tylko mamusia biedna bo boli. no ale cóż. jeszcze trochę i bedzie po wsyzstkim
KINGAJANKI a nie za wcześnie żeby dzieciątko się juz główka w dół ustawiło. maja duzo wiejsca jeszcze i korzystaja z tego na całego. moja też nie jest głowka w dół. lekarz Ci mówił że to źle iz mała jest miednicowo ułozona?? odpoczywaj:*
KINGAJANKI a nie za wcześnie żeby dzieciątko się juz główka w dół ustawiło. maja duzo wiejsca jeszcze i korzystaja z tego na całego. moja też nie jest głowka w dół. lekarz Ci mówił że to źle iz mała jest miednicowo ułozona?? odpoczywaj:*
kingajanik na ułożenie główkowe jeszcze czas... choć w pierwszej ciąży Miki już od 20 tygodnia siedział główką w dól to teraz na ostatniej wizycie było ułożenie pośladkowe i jak to gin stwierdził - zdecydowanie za wcześnie, żeby się tym przejmować 

kasiadz
hej
i ja dzisiaj po wizycie:-) wszystko ok ale nie robił mi usg
. Mam brać magnes na moje skurcze i od jutra jestem na l4.
Dostałam też kuracje dowcipną bo mam bardzo duzo leukocytów co świadczy o tym że wkrótce pojawiły by się bakterie
i ja dzisiaj po wizycie:-) wszystko ok ale nie robił mi usg
. Mam brać magnes na moje skurcze i od jutra jestem na l4.Dostałam też kuracje dowcipną bo mam bardzo duzo leukocytów co świadczy o tym że wkrótce pojawiły by się bakterie
poli0105
hej
i ja dzisiaj po wizycie:-) wszystko ok ale nie robił mi usg. Mam brać magnes na moje skurcze i od jutra jestem na l4.
Dostałam też kuracje dowcipną bo mam bardzo duzo leukocytów co świadczy o tym że wkrótce pojawiły by się bakterie
No wreszcieeee
Na innym wątku jest dziewczyna której mała odwróciła się ok.38 tygodnia. Lekarz już chciał umawiać cesarkę ale mama była uparta i ćwiczyła żeby Klucha się odwróciła-udało się i urodziła sn.
Co do usg to moja robi co wizytę. Ostatnio byłam w 26 tygodniu i oglądaliśmy małego, teraz mamy w 30 i na pewno też podejrzymy co tam u niego i ile urósł :-)
Co do usg to moja robi co wizytę. Ostatnio byłam w 26 tygodniu i oglądaliśmy małego, teraz mamy w 30 i na pewno też podejrzymy co tam u niego i ile urósł :-)
reklama
kasiadz
mi zawsze robił usg co wizyte, chociaż takie szybkie ale robił, a wczoraj nie