reklama
Fritusek , becikowe każdemu się należy , musisz sie dokładnie dowiedzieć co masz zrobić i przestań mi tu sie tak nazywac bo dostaniesz
a jak rzeczywiście cos nie tak z becikowym to o tej waszej paranoi z mieszkaniem i z becikowym do Interwencj napisz bo gdzie indziej się to nie nadaje!!! Kochana trzymam kciuki i życze dużo siły i wytrwałości w walce o swoje!!! buziaki!!!
Frutisek
Sierpniowa mama'06 Entuzjast(k)a
Siemanko..a propo becikowego...rządowe nalezy się każdemu! później to drugie becikowe to dla najuboższych i tu obowiązuja kryteria dochodowe....a to trzecie to "becikowe krakowskie" które weszło podobno dwa tygodnie temu i nie obowiązuja żadne kryteria.Ta prawniczka która była w Plazie mnie tak oświeciła...powiedziała że to "krakowskie" to musze mieć meldunek! a ja go nie mam...skandal..Mam nadzieję iż chociaż to rządowe dostanę i nikt mi nie bedzie robił problemu! ale o to "krakowskie " i to dla najuboższych pójde pytać! te pieniązki duzo dla mnie by znaczyły.Praktycznie miałabym na wszystko i jeszcze by zostało ! ;D ..ale znając mnie jak mi sie wszystko udaje to...marnie to widzę..
Apropo USG....spóźniłam się ,bo mi autobus zwiał...a nie będe latać z moim i tak wielgachnym brzuchem! jak zaszłam to gość ..lekarz zły jak osa..kazał mi sie połozyć....i nic nie mówi..tylko robi szatańskie miny,oblicza,i na koniec pokazuje monitor i tak mówi...to głowa,to kregosłup...to nogi jedna,druga, a to rączki..wszystko ogołnie w porządku tylko...położenie MIEDNICOWE...nogami skacze mi po pęcherzu...co zresztą czuję czasami a główka w okolicach pępka i nad... :
No a jak pytam o reszte ..ile waży,ile mierzy...czy dziewczynka..a ON ..prosze Pani wynika Pani będzie miałą w poniedziałek u swojego GIN...i tam będzie wszystko napisane..a ja mam przez Panią 15 minut do tyłu i bardzo Panią przepraszam ale to wszystko na dziś.... :-[ :-[ Acha ...to byc może cesarka mnie czeka..... :
kurcze do lekarza mam na 27,06 i nie wiem czy mi się bedzie chciało toczyć w poniedziałek....... :
Apropo USG....spóźniłam się ,bo mi autobus zwiał...a nie będe latać z moim i tak wielgachnym brzuchem! jak zaszłam to gość ..lekarz zły jak osa..kazał mi sie połozyć....i nic nie mówi..tylko robi szatańskie miny,oblicza,i na koniec pokazuje monitor i tak mówi...to głowa,to kregosłup...to nogi jedna,druga, a to rączki..wszystko ogołnie w porządku tylko...położenie MIEDNICOWE...nogami skacze mi po pęcherzu...co zresztą czuję czasami a główka w okolicach pępka i nad... :
dominique.p
Fanka BB :)
Ale dziwny ten lekarz :
Moja Mała też ostatnio byla ułożona miednicowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas, żeby się przekrecić, więc jeszcze o żadnej cesarce nie wspominał. Czesto bywa tak, że dzidzia sie w ostatnim miesiącu dopiero przekręca główką w dół
Moja Mała też ostatnio byla ułożona miednicowo, ale gin powiedział, że ma jeszcze czas, żeby się przekrecić, więc jeszcze o żadnej cesarce nie wspominał. Czesto bywa tak, że dzidzia sie w ostatnim miesiącu dopiero przekręca główką w dół
dominique.p
Byłam dzis u gina. Dzidzia urosła, waży 1350g, pomiary brzuszka, kości udowej wskazują na 30 tygodni i 5 dni, a główki na 31 tygodni. Jest już, tak jak się domyślałam, ułożona główką w dół, a nóżki mi zlośliwie i boleśnie wciska w prawy bok
I znów nie chciała pokazać, co ma między nogami, albo leżała i zaciskala nogi, albo jak p. doktor naciskal mi brzuch, żeby się ruszyla, to się plecami odwracała. Choć P, twierdzi, że na pewno parę razy "mignęły" mu jajka
:laugh: A ja i tak jestem przekonana, że to dziewczynka
Fajna już jest taka grubiutka, a z profilu do P. podobna, tzn. taka jak ona łysa i ma maly zadarty krecikowaty nosek :laugh: I strasznie szalała w moim brzuchu ;D
Ze mną też wszystko oki. Szyjka długa, zamknięta. Nic mnie nie boli. Infekcja pipki wyleczona. Muszę dalej brać Sorbifer, Feminatal i no-spę doraźnie. Gin pochwalił mnie za w końcu dobre wyniki badań i dał mi tym razem podstemplowane skierowanie na glukozę.
No, i humor mam od razu lepszy ;D ;D ;D Idę sobie w nagrodę kupić Carte d'Or sorbet brzoskwiniowy ;D ;D
Ze mną też wszystko oki. Szyjka długa, zamknięta. Nic mnie nie boli. Infekcja pipki wyleczona. Muszę dalej brać Sorbifer, Feminatal i no-spę doraźnie. Gin pochwalił mnie za w końcu dobre wyniki badań i dał mi tym razem podstemplowane skierowanie na glukozę.
No, i humor mam od razu lepszy ;D ;D ;D Idę sobie w nagrodę kupić Carte d'Or sorbet brzoskwiniowy ;D ;D
Frutisek
Sierpniowa mama'06 Entuzjast(k)a
;D ;D Dominique...ale ci zazdroszczę! Wszystko dobrze,tak trzymać!..ale polewałam z tego..."śmigneły mu jajka"
.. ja chyba tez lecę we wtorek po te wyniki..a wogóle to pójde do lekarza..bo tak sobie czytam kartę a tam: ujście na 0,5cm,szyjka skrócona o 25%...JEZU,lekarz mi nic nie mówił.Kur...ale dostanie zje.....!Miałam sie pokazać 27,06 ale pojawie się..13,06!! płytki marne niech daje skierowanie....i powiem że sie źle czuję....a najbardziej zależy mi na wynikach!....
reklama
dominique.p
I tak trzymaj, Frutisku!! ;D ;D Niech Ci wszystko ten lekarz wyłoży. Bo co to w ogóle za niedoinformowanie? W końcu płacisz co miesiąc ciężko zarobione pieniądze na składki i możesz chyba żądać wyczerpujących informacji na temat TWOJEJ ciąży! Mój mi zawsze wszystko mówi i jeszcze cierpliwie odpowiada na wszystkie, nawet głupie pytania.