reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG naszych malenstw

ja ostatnio wyczytałam, że NFZ płaci lekarzom nie prywatnym tylko za 2 USG w czasie ciąży :( więc pewnie dlatego karoo miałaś dopiero jedno usg, drugie pewnie będzie chciał Ci zrobić lekarz w okolicach 36 tc :(
szczerze mówiąc nie rozumiem tego... to jest paranoja, przecież wiadomo, że monitorowanie maluszka pozwala na wykrycie ewentualnych nieprawidłowości. przecież nie trzeba robić usg na każdej wizycie, tylko co którąś... ale zyjemy w chorym państwie :(

ja się cieszę, że stać mnie jeszcze na prywatnego ginekologa...

reklama
Gdyby nam sie z nagla sytuacja nie zmienila, to odzalowalabym te czery dychy teraz i za gdzies 6-7 tygodni, ale w tej sytuacji to nie pozostaje mi nic innego jak liczyc na milosierdzie lekarskie... Ale klac to mi sie chce strasznie... Dobrze, ze chociaz Wasze zdjatka z USG moge sobie poogladac, to wiem mniej wiecej jak moja malenka teraz wyglada...

;D
Jaga mnie tez sie udalo byc na tym sobotnim usg i bylam 5 w kolejce musialysmy sie gdzies tam minac ;D
Moze najpierw opisze naszą Zuze ;D bo kawal baby z niej jest , doslownie ;D
jest zdrowiutka i duza , wazy 1832 gramy , przytylo sie mojej kobietce, zreszta mamusi tez ;D wiekowo jest na 32 tydzien ciazy , czyli wszystko ok , ale jak w przypadku Jagi nie dalo sie zrobic zdjecia bo malutka jest ulozona glowka w doł i slicznie przytula sie do scianek macicy !!! Udalo sie nam zobaczyc kawaleczek oczka i usteczka i jak rusza paluszkami !!! I oczywiscie potwierdzilo sie juz na 1100 procent ze jest to mala Zuza ;D jezeli chodzi o porady to cukier mam ok , tak samo cisienie itd.

My bylismy tam o 9.30 i Plaza juz byla otwarta , poprosilismy ochrone o wpuszczenie , Pan sie tylko usmiechna i powiedzial prosze bardzo ;D nie bylo problemu z zapisem , a z tego co wiem to juz o 11 nie bylo miejsc na ten dzien na usg 4D ,
bylismy 5 wiec poszlismy jeszcze na zakupy do M1 i wrocilismy na umowiona godzine 11 a kolejka ciezarnych jak z tad do wiecznosci ;D fajnie bylo , szkoda tylko , ze naszej Zuzy nie udalo sie zobaczyc w calosci .....jak to kobieta robiaca usg powiedziala , za duza baba na tego typu badanie ;D

No to super Siliunia, ze tez ci sie udało( ja cie widziałam z daleka jak własnie mierzyłas cukier :laugh:) no przynajmniej zobaczyłysmy swoje królewny ;D pozdrawiam!

Super Silunia, ze udalo Ci sie dopchac!
No i gratuluje corenki! Dorodnej! :) Rzeczywiscie spora.
Pozdrawiam

silunia pisze:
;D
Jaga mnie tez sie udalo byc na tym sobotnim usg i bylam 5 w kolejce musialysmy sie gdzies tam minac  ;D
Moze najpierw opisze naszą Zuze  ;D bo kawal baby z niej jest , doslownie  ;D
jest zdrowiutka i duza , wazy 1832 gramy , przytylo sie mojej kobietce, zreszta mamusi tez ;D wiekowo jest na 32 tydzien ciazy , czyli wszystko ok , ale jak w przypadku Jagi nie dalo sie zrobic zdjecia bo malutka jest ulozona glowka w doł i slicznie przytula sie do scianek macicy !!! Udalo sie nam zobaczyc kawaleczek oczka i usteczka i jak rusza paluszkami !!! I oczywiscie potwierdzilo sie juz na 1100 procent ze jest to mala Zuza  ;D jezeli chodzi o porady to cukier mam ok , tak samo cisienie itd.

My bylismy tam o 9.30 i Plaza juz byla otwarta , poprosilismy ochrone o wpuszczenie , Pan sie tylko usmiechna i powiedzial prosze bardzo  ;D nie bylo problemu z zapisem , a z tego co wiem to juz o 11 nie bylo miejsc na ten dzien na usg 4D ,
bylismy 5 wiec poszlismy jeszcze na zakupy do M1 i wrocilismy na umowiona godzine 11 a kolejka ciezarnych jak z tad do wiecznosci  ;D fajnie bylo , szkoda tylko , ze naszej Zuzy nie udalo sie zobaczyc w calosci .....jak to kobieta robiaca usg powiedziala , za duza baba na tego typu badanie  ;D

;D ;D Dziewczynki super macie.Naprawde super...a ja... :-[ :-[ ja jestem nieudacznikiem życiowym! Naprawdę..byłam w sobotę..w środku dnia i nie liczyłam na wiele..tak jak myślałam to poprostu same brzuszki po Plazie latały! ale zmierzyłam cukier,cisnienie...pogadałam z prawnikiem o becikowym..nie wiem czy wiecie ale w Krakowie obowiązuje też "krakowskie becikowe" :-[ które najprawdopodobniej tez mi się nie należy bo ja jako "bezdomna" to wogóle jestem chyba człowiekiem II kategori..paranoja! i tu KU...WA musze napisać znowu do prezydenta...należy się wszystkim tym co mają zameldowanie w Krakowie...a mnie,uważam jeszcze bardziej a rzekłabym nawet najbardziej potrzebującej...bo kasa leci na wynajem ! się nie należy?!gdzie sens i logika... :mad: A co do tego USG poszłąm i w niedziele..wysyłając męża około 9,00. Niczym dojechał była 9,30 i podobno było juz czarno..on około 70 w kolejce... ;) a wantura podobno..ktoś jakies listy wewnętrzne tworzył...parodia...i tak mi się zrobiło żal..że aż sie popłakałam!...ale to tylko mi sie mogło przytrafić.Biednemu to zawsze wiatr w oczy!...Ale dziś mi juz lepiej!....w środę idę w końcu na to normalne USG ze skierowaniem od mojego lekarza...jak tylko powie ze wszystko ok..to bedzię jeszcze lepiej..cóż trzeba żyć dalej! Gratulacje dla was Krakowianki..JAGGA I SILUNIA to twarde baby a nie taki....marny egzemplarz jak ja! ::)

Frutisku jak to nie należy Ci się becikowe??????? nie rozumiem :( a gdzie masz meldunek? przecież gdzieś musisz mieć... i gdzieś będziesz musiała zameldować Oliwkę... więc skoro nie jesteś zameldowana tam, gdzie mieszkasz, to może będziesz mogła odebrać becikowe tam gdzie masz zameldowanie? cholera, co jest z tym państwem prawa i sprawiedliwości??

Frutisku co ty opowiadasz za gupoty ..jaki marny egzemplarz?? poprostu tu było potrzebne szczescie sama widziałaś ile sie nalazło tych babinek w ciązy...a aparat do usg jeden...wiec wiadomym było, ze uda sie tylko 1/5 tego co stało w kolejce..nic sie nie martw we srode zobaczysz swoją córunie i bedzie cool ;D pozdrawiam

reklama
No wlasnie Frutisku! Nie wmawiaj sobie glupot! Jak mozesz nazywac siebie 'marnym egzemplarzem'???? Przestan nawet tak myslec! Jestes super kobitka i bedziesz taka sama mamusia!
A juz w srode zobaczysz Oliwke na USG!
Powodzenia i wiecej optymizmu!

Do góry