reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG naszych malenstw

Oj rozwija się :) A ja rosnę :( mam już 17 kg na plusie :(. Ale dla mojej Oliwki warto. Może kiedyś zgubie :)
Jestem bardzo zadowolona bo na usg widział jak sobie moje maleństwo paluszki ogląda i do buzi wsadza :) Sliczny widok :)
Lekarz tez mnie pozytywnie zaskoczył ponieważ to była moja pierwsza wizyta u niego ( mój ostatni ginekolog wcale się mną nie interesował) ten posprawdzał wszytko bardzo dokładnie USG trwało ok 20 minut. Nerki Watrobę serdusiu żełądek i powiedzaiał że wszytko jest już wykszatłcone :)

reklama
no to byłam na wizycie lekarskiej dziś :) Piotruś pokazał się tatusiowi w całek okazałości - od razu wywalił jąderka i fujarę na wierzch, żeby nie było wątpliwości, że jest 100% chłopem :p
a na poważnie... wszystko z Piotruchą w porządku, ładnie rośnie u mamusi w brzusiu :) Sz miał okazję zobaczyć jego twarz, rączki zaciśnięte w piąstki, łokcie, małe stópki, kolanka i dupsko ;) Piotruś już chyba przybrał na dobre pozycję główką w dół - tkwi w niej od dobrych 12 tygodni, widać bardzo mu odpowiada. a wierzgał tak straszliwie, że lekarzowi trudno było uchwycić pracę serduszka. to, co mi się wciska pod żebra, to rzeczywiście jego małe nózie ;)
wg jednego z pomiarów - główki - wygląda na 33tc+5 czyli niby tydzień młodszy niż suwaczek, ale po prostu znów może nierównomiernie rosnąć. a waga wg pomiarów główki to 2320 g
oczywiście mogą być minimalne różnice

na za 2 tygodnie mam skierowanie do szpitala - będą mi robić ktg między innymi a może i usg - wtedy na pewno zmierzą małego bardziej dokładnie
a następna wizyta u gina od dziś za miesiąc, no chyba żeby coś się działo to wcześniej
czyli w sumie teraz będę kontrolowana co 2 tygodnie

mam kontrolować czy Piotruś się rusza, bo to teraz najważniejsze

relanium mogę odstawić, ale pod warunkiem, że mi ciśnienie znów nie skoczy do góry, wtedy mam wrócić do 1/2 tabletki co wieczór
(moja mama twierdzi, że to relanium dobrze mi służy, bo jestem mniej nerwowa i tak nie świruję)

co jeszcze? szyjka macicy twarda, zamknięta, więc nic nie wskazuje na wcześniejszy poród, raczej dotrzymam do końca, bo i Piotruś nie przejawia chęci wcześniejszego ujawnienia się matce :) co mi daje trochę czasu na dokupienie reszty rzeczy dla małego :)
pościelki już przyszły, teraz tylko wyprać i wyprasować :)

Leyna tylko pogratulowac dorodnego i zdrowiusiego syneczka ;D rośnie poważny kandydat dla sierpniowych dziewczynek ;)

moja mała tez lubi dokuczyc matce i wcisnąć stópcie pod żebro a ja myslałam że to kolka jakaś ;)
na usg idziemy za dwa tygodnie :)

Leyna, gratulacje! Pieknie Pietrucha rosnie, tylko pozazdroscic!

Ja tez z checia bymjuz naszego Mldego zobaczyla na usg, ale musze poczekac do jakiegos 36 tc. A nawe pozniej. No, chyba, ze sama sie wczesniej wybiore.

Leyna, gratuluje dorodnego Piotrusia :) Niech rosnie maly zdrowo. Kawal chlopa jest juz z niego :)

Ja na USG umawiam sie po weekendzie, bo do konca czerwca ginek., do ktorego chodze na USG ma urlop. Ciekawa jestem ile moja mala kroweczka wazy :)

A ostatnio to caly czas mysle jak ona wyglada - jakie ma wloski (czy jest ciemna po rodzicach czy jasna bo babciach ;) ), jaki nosek, jakie usteczka... Nie moge sie juz doczekac zeby ja zobaczyc :)

A moja przyjaciolka (ta ktorej lekarz pow. ze brak anestezjologow, zeby robic ZZO) wpada pomalu w depresje, bo ten jej ginek. juz 2 razy odsylal ja do domu. Najpierw pow. jej, ze bedzie rodzic 19-go, bo szyjka skrocona itd. Rozwarcie minimalne, ale ze ruszy na pewno, wiec ta przyjechala na oddzial do niego, a tu gowno - wrocila do domu. Potem byl 26 - ty - znowu to samo. Pojechala na umowiona godzine do niego, okazalo sie , ze ma rozwarcie na 1 cm i znowu ja odeslal. Nawet KTG jej nie zrobil!!! Ma jechac znowu 3 lipca. Wczoraj dzwonila i mowila, ze ma juz mala zalamke, ale to przez to, ze on ja tak nastawia, a potem przychodzi wielkie rozczarowanie...Na szczescie jej mala Olivia rusza sie jak nigdy, wiec jej spokojniejsza.

Pozdrawiam

dzięki :) niech Piotruś rośnie, ale znów bez przesady, bo ja go urodzić muszę :p

a po dzisiejszej nocy zastanawiam się czy nie wrócić na to relanium... cała noc nieprzespana, bo Piotruś albo miał czkawkę, albo robił się głodny i kopaniem wyganiał z łóżka na śniadanie - już od 5 rano, poddałam się o 6:30 i poszłam sobie zrobić, potem znów miał czkawkę, na końcu walczył z jakimiś wyimaginowanymi wrogami... jestem totalnie nie wyspana
skąd on ma tyle energii??

Ja byłam wczoraj u lekarza. Najpierw usg, gdzie wszystko pomierzył: główka 9 cm, waga ok. 3 kg, z pomiarów data rozwiązania wyszła na 1 sierpnia, co mnie ucieszyło, że jeszcze trochę w takim razie poczekam (ze względu na remont) :) Ale później zwykłe badanie i... szyjka skrócona i wewnętrzna część rozwarta na opuszek palca - wprawdzie na tym etapie ciąży nie jest to dziwne, ale lekarz powiedział mi, że w takim razie mogę spokojnie rodzić gdzieś za dwa tygodnie ::)
Kurcze teraz to mi się wydaje strasznie szybko, no ale z drugiej strony dzidzi bedzie mniejsze, wiec mniej bólu przy porodzie ;D
Wczoraj ze strachu mojego męża, że to juz niedługo spakowałam torbę do szpitala - bo on o to sie najbardziej martwi, że później na szybko nie będzie wiedział co mi ma przywieść, ach te chlopy ;)

reklama
oo, to Piotruś ma niewiele mniejszą główkę :) 8,8 cm :)

wiesz co.. z tym rozwarciem to różnie bywa... jedna kobitka chodziła z 1 cm prawie miesiąc zanim w końcu urodziła
zobaczysz co będzie za 2 tygodnie :)

Do góry