reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

USG naszych malenstw

Wlasnie wrocilam od lekarza z USG :) Z kroweczka moja wszystko w najlepszym porzadku :) :) Rosnie jak na drozdzach.

Wazy juz 2027g.

A oto poszczegolne wymiary:
HC 27,42 cm
BPD 8,04 cm
AC 28,48 cm
FTA 64,55 cm2
FL 6,45 cm

Polozenie podluzne glowkowe. (Co to znaczy ??? Ze glowka w dol ??? Bo zapomnialam zapytac :) )Ilosc wod prawidlowa, lozysko na tylnej scianie prawidlowe. Tetno prawidlowe.

reklama
Sandrunia, super, że Malutka zdrowiutka i ładnie rośnie ;D I już wcale nie jeste taka mała ;)

sandra1982 pisze:
Polozenie podluzne glowkowe. (Co to znaczy ??? Ze glowka w dol ??? Bo zapomnialam zapytac :) )

Tak, tzn.,że jest główką w dół, czyli tak jak powinna :)

No Sandra 2kg a jeszcze na dobra sprawe u ciebie dwa miesiace to gdzieś osiągnie 4kg!!! ładnie, niech niunia rośnie dalej zdrowo! ;D

;D Wróciłam.... Jejku ,nie leżałam zbyt długo ..i w sumie niepotrzebnie( takie mam wrażenie)..ale nie było źle.Zaraz po przyjściu do szpitala zrobili mi USG!! a tak bardzo tego chciałam ..i lekarz potwierdził iż wszystko wydaje się w porządku..tylko dzidzia dokładnie w środe tydzień temu wyglądała jakby miała niektóre narządy o 2 tygodnie większe.Niewymiarowa ::) Jedne częsci w normie,drugie o tydzień..a trzecie o 2 tygodnie większe...Najdziwniejsze że jak byłam na USG kiedy skończyłam 29 tydzień to wtedy było na odwrót..pewne rzeczy  wnormie,drugie mniejsze o 2 tygodnie.Tym sie nie martwię...no i ważyła 2100g dokładnie w 32,1 tc..Bardzo mnie to wszystko podbudowało..no i czuję te kilogramki jak mi czasami nogi wyciągają.Szpital rewelacja.Polecam koleżanką z Krakowa....przedewszyskim ze względu na obsługę medyczną!!...naprawdę ..lekarze,położne ..wszyscy mili,konkretni i z usmiechem na twarzy...No i codziennie robili mi zapisy,nawet przez dwie doby( i własnie nie wiem..czemu) podawali mi leki na "płucka dla Oliweczki"...gdyby miało mnie coś jednak póścić wcześniej....I wyszłąm sobie,bez żadnej groźby wcześniejszego porodu....i jutro idę na zakupy!Kupuję łóżeczko,materacyk..może skuszę się na przewijak ::)..i jeszcze trochę rzeczy z apteki mi brakuję typu..termometr,gaziki..itp!Pozdrawiam..i życzę powodzenia ;)

No Frutisek nareszcie wróciłaś!!! ;D
bo juz zaczynałyśmy sie martwić, bardzo sie ciesze że z Oliwią wszystko w porządku , przydał ci sie ten wypadzik, jestes dużo spokojniejsza to czuć jak sie czyta twoja wiadomość. I oby tak dalej kochana!!! a dzisiaj szalej , zasłużyłaś!!!!!!!!!!!!!!!! ;D ;D ;D

Frustiku, super, że juz jesteś z powrotem i to w dodatku z dobrymi wiadomościami ;D

Trzymaj się, Kochana i poszalej zakupowo (oczywiscie z umiarem ;)) Ściskam mocno :D

Frutisku! Super, ze jestes. Widzisz lekarze obejrzeli CIebie, Oliweczke. Skoro wypuscili to nie jest zle. A na plucka czesto daja leki. Ekstra, ze juz jestes :)

reklama
Do góry