• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

utalentowane staraczki :) hafty, szydelko, rysunki i inne :)

reklama
Basiu, to jajka styropianowe :) ale bardzo fajnie się na nich pracuje. I jeszcze Wam pokażę rameczkę, a jutro jeszcze jedno jajko.
dHyZyVNOa2AukGllHB.jpg

maćku, dobrze się je maluje, farba ładnie się trzyma. Ja je nadziewam na patyczki od szaszłyków.

Co tu dzisiaj taka cisza?
Ja dalej tworzę...Jeszcze jedno jajko i rameczka:
Ao6Y1i6sZbAYhqZGvB.jpg

bwXbgzj8CgvtNIE86X.jpg

ZAb9kVGFKyNQb5VSjX.jpg

Ostatnia edycja:
Rameczki śliczne ale najbardziej jajo mi się podoba - nic na to nie poradzę :) będziesz miała śliczne dekoracje na Wielkanoc.
A ja wczoraj prawie skończyłam koszulkę na jajko i musiałam spruć - bo, kurczę blade, chyba na przepiórcze jajo by się nadawała. Mam chyba zbyt cienki żółty kordonek, więc będę musiała jakoś zmienić wzór, żeby go powiększyć. Czeka mnie z tym trochę pracy.
Pozdrawiam wiosennie :)

dotka, specjalnie dla Ciebie :)
1. Jajko nadziewam na patyczek i maluję farba akrylową (najlepiej w jasnym kolorze, bo jak dasz ciemną, to może nie być widać obrazka potem). Dajesz tyle warstw farby, żeby w miarę ukryć tę strukturę styropianu, u mnie 2 wystarczyły, potem jeszcze lakier na końcu przykryje te dziurki.
2. Na pomalowane jajo naklejasz klejem (wikol) wycięty z serwetki motyw (oddzielasz warstwy serwetki i naklejasz tylko tę cieniutką z obrazkiem) 0 najpierw pędzelkiem smaruję miejsce na jajku, potem przykładam motyw i następnie kładę klej jeszcze paluchem, żeby wyrównać zmarszczki.
3.Gotowe jajo lakierujesz lakierem akrylowym. Najlepiej położyć kilka warstw lakieru - ja mam 4 chyba.
4. Te kropki robiłam dopiero po polakierowaniu - bo jakby nie wyszły, to można mokrą gąbką zmyć. Zakleiłam koguty taśmą malarską i ciapałam farbą (strzelałam palcem z pędzla). I potem znowu lakier.

I to tyle. Więcej możesz sobie poczytać na forum decoupage24.pl albo Kraina Czarów. Polecam tą technikę, duża satysfakcja jest :)

Marta, kury są cudne!!!

reklama
Aelreda, super te jaka! Styropianowe? Ile czasu Ci schodzi z jednym? Mi parę godzin, bo trzeba za każdym razem czekać aż wyschnie-farba, klej, lakier itd.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry