reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

Czy ktoś poza mną ma tak, że jest w stanie spać 20h na dobre a i tak jej się nic nie chcę, (chyba że zwrócić kawę), gdzie senność i lenistwo to przedostatnia moja cechą, dalej to już tylko cierpliwość. Miałam łagodna owulację, (.)(.)nawały jak marzenie, nagle przestały, za to ja zamiast wystrzelić to leże i rozważam, czy nie zostać śpiąca królewna, niech mnie królewicz zapłodni ale musi poczekać albo poradzić sobie sam bo teraz akurat śpię.
Ja tak miałam jak zachorowałam na niedoczynność tarczycy i był to okropny okres... Męczyłam się i płakałam nie wiedząc czemu takim dziadem się stałam. Spałam po 12h i mi było za mało, nie chciało mi się nawet do sklepu wyjść, cokolwiek robić. Po diagnozie i lekach zdecydowanie lepiej. Badałas tarczycę ?

reklama
Ja pisałam, że ostatnio tak mam - czuję się turbo zmęczona. Nawet jak się w miarę wyśpię.
Poszłam na teleporadę do internisty i mam masę badań. Teraz tylko muszę ogarnąć jak je zrobić
Ja od 4 miesięcy mam tak, że wieczorami zasypiam z córką i nie potrafię wstać i się rozbudzić .. jestem total je zmęczona i śpiąca. W ciągu dnia jest okey. Ale jak moi pojadą gdzieś i jestem sama w domu i się położę to muszę drzemkę zrobić na pół h, bo zasypiam. Ale te wieczory to, żeby móc coś pooglądać to muszę dłubać słonecznik bo inaczej zasypiam w 15 minut .. i zastanawiam się czy to czas na endokrynologa i zwiększenie dawki letroxu ( biorę dawkę 50 dziennie ) czy coś innego. W sumie odkąd zaczęłam brać suple to tak mam 🤔 ale przecież oo nich to powinno być odwrotnie. dziwne 🤷‍♀️

Ja tak mam, ale generalnie źle śpimy w nocy no i u mnie ferrytyna nisko także zwalam na nią. Do tego niedoczynność. Ja to wcześniej miałam tak, że jak dużo biegałam i ćwiczyłam to chciało mi się turbo, a teraz jak nie mam aktywności fizycznej to mam meeega lenia.
Ja w poniedziałek mam lekarza rodzinnego, bo chce by mi dał skierowanie na krew, na żelazo, ferratyne i tarczycę. Kontrola je, bo ostatnio robiłam w grudniu i TSH było ok bo 2,1, ale żelazo 32 tylko. Co roku nawraca mi się anemia. Przez ostatni miesiąc brałam żelazo Tardyferon, więc mam nadzieję, se coś się podniosło, a na wizycie mi na nowo przepisze.

A jak to jest z magnezem ? Czy niedobór może powodować też zmęczenie ? Bo ja wgl nigdy nie suplementowałam magnezu a widzę, se dużo Was tutaj go bierze.

Zrobiłam znow owulaka i to jak szybko ciemnieje kreska to wow 😱 nigdy tak u mnie szybko nie szła w górę .. może się skończyć tak, że dziś w nocy będzie pik.

Załączniki

• IMG20250611170452.jpg
    IMG20250611170452.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 49
  • Screenshot_2025-06-11-17-08-04-08_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    Screenshot_2025-06-11-17-08-04-08_c117003b601ff3debd1e6b91429968c5.jpg
    146,1 KB · Wyświetleń: 45
Czy ktoś poza mną ma tak, że jest w stanie spać 20h na dobre a i tak jej się nic nie chcę, (chyba że zwrócić kawę), gdzie senność i lenistwo to przedostatnia moja cechą, dalej to już tylko cierpliwość. Miałam łagodna owulację, (.)(.)nawały jak marzenie, nagle przestały, za to ja zamiast wystrzelić to leże i rozważam, czy nie zostać śpiąca królewna, niech mnie królewicz zapłodni ale musi poczekać albo poradzić sobie sam bo teraz akurat śpię.
Ja już czułam się super, ale znowu z witaminami u mnie na bakier i czuję tego efekty.
Zbadaj wit d3, ja miałam fatalny poziom i jak podniosłam to czułam się o niebo lepiej..

reklama
Do góry