reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

No watpie. Dobra, jutro jade do kliniki. Wkurwie sie jak bedzie wszystko na opak.

Wiesz co, ja nie chce tu jakoś wchodzić w kompetencje lekarza ale no brzmi to dziwnie.

18mm pęcherzyk jest okej - one mogą sobie pękać od 18mm do 26mm i to jest spoko.
Owulacje jakościowe można mieć i w 10dc i w 20dc - mnie to mega śmieszy zawsze bo ja nigdy nie miałam inaczej owulacji w sensie w 14dc i jakoś 3 owulacje okazały się być bardzo jakościowe, ktoś tu kiedyś na kreskach też wrzucał że progesteron 8ng to słaba owulacja no a ja z tej owulacji też mam dziecko (przy innych nie badałam proga więc nie wiem, ale pewnie też był "słaby").

Do tego ja w ogóle nie lubię lekarzy, którzy nie dają opisu, żebym sobie mogła potem na spokojnie w domu przeanalizować wszystko - bo mówi Ci że liche endo, ale jakie to jest liche? No w ciąży fajnie jak ma te 15mm ale raz że przy pęcherzyku 18mm jeszcze może urosnąć spokojnie, dwa naprawdę 7mm wystarcza i są z tego ciąże, nie odracza się np. wtedy in vitro bo liche endo.

I jeszcze Ty masz nas :p i może będzie z tego ciąża bo Ci wybijemy z głowy pomysł odpuszczania. Ale ktoś inny już by zrezygnował, a według mnie jest tu normalny potencjał na ciążę

reklama
Ja miałam 21ng, gin nie mówił, żeby było za wysoko no i się udało ☺️

Bo to takie "do starań lepiej" - trochę jak z TSH tam jest jakaś wysoka norma, pewnie i się uda zajść nawet przy wyniku ponad normę, ale najlepiej mieć koło 1ng
Więc jak ktoś ma trudności, to się szuka tej przyczyny już wszędzie i woli dmuchać na zimne

Bo to takie "do starań lepiej" - trochę jak z TSH tam jest jakaś wysoka norma, pewnie i się uda zajść nawet przy wyniku ponad normę, ale najlepiej mieć koło 1ng
Więc jak ktoś ma trudności, to się szuka tej przyczyny już wszędzie i woli dmuchać na zimne
Poza tym to bardzo czuly wskaźnik. Wystarczy więcej stresu lub mocniejsza aktywność fizyczna, inna pora oddania krwi, różny dzień cyklu, a nawet seks i wyniki mogą być zawyżone.

No dziewczynki, wyłapałam dzisiaj rano pika 😁 dobrze, że było wczoraj działanie, dzisiaj obowiązkowo też musimy podziałać, bo owulka może być już jutro rano. Ale się cieszę, że w tym cyklu mam owulację wcześnie ( 15dc dzisiaj ) a nie znów w 19-20dc 🤗

Załączniki

• IMG20250612080731.jpg
    IMG20250612080731.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 36
A sam bojler działa wam?
Nie do wymiany, na razie odłączony od wody i prądu, dzis będzie spuszczana woda do końca, bo wczoraj była jeszcze gorąca i nie zaleca się dla bezpieczeństwa. Mam nadzieję, że jutro nowy uda się zamontować, bo mamy tylko zimną wodę. Trzeba będzie w garnku na mycie gotować 🤣

reklama
Do góry