reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

reklama
Ja raz miałam zatoki, ale do tego stopnia że dosłownie mnie położyło.

No to właśnie był taki przypadek pamiętam, bo to było przechodzone zapalenie zatok w łagodniejszej formie. Pracowałam z nimi z 2 tygodnie aż się mocno pogorszyło.
Twarz mi wtedy spuchła, ponad 39 stopni, musiałam w nocy masować mocno palcami strefy zatokowe żeby katar wogóle wychodził... 2 opakowania Amotaksu tysiączki na 2 tygodnie mi wlepił lekarz. 🤣
Straszne to było, mam wielkie nadzieje, że w kolejną zimę mnie te wspaniałości ominą bo to był koszmar nad koszmary. 💀

No to właśnie był taki przypadek pamiętam, bo to było przechodzone zapalenie zatok w łagodniejszej formie. Pracowałam z nimi z 2 tygodnie aż się mocno pogorszyło.
Twarz mi wtedy spuchła, ponad 39 stopni, musiałam w nocy masować mocno palcami strefy zatokowe żeby katar wogóle wychodził... 2 opakowania Amotaksu tysiączki na 2 tygodnie mi wlepił lekarz. 🤣
Straszne to było, mam wielkie nadzieje, że w kolejną zimę mnie te wspaniałości ominą bo to był koszmar nad koszmary. 💀
Zatoki są okropne 😩

I naprawdę polecam masaż tych przestrzeni... Ja używam do tego tych zgiętych palców (tej kosteczki). Po prostu dociskam (ale nie tak żeby to bardzo bolało) i wykonuję odpowiedni ruch, żeby to rozmasować (kręcę kółka, góra-dół, prawo-lewo). Brzmi dziwacznie, ale pomasowanie tak przez tą minutę, tam koło skroni, czoła, pod oczami, wzdłuż nosa naprawdę czyni cuda jak te obszary się rozgrzeją. 🙂 Lepiej wziąć na palec chociaż ten krem do twarzy, żeby się tak na sucho nie ugniatać po tej twarzy.

reklama
Do góry