reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

☀️🍒 W czerwcu czas na wielkie zmiany, dwie kreseczki wysikamy 🍒☀️

reklama
Przykro mi 😞 TSH zdecydowanie za niskie 😮
No właśnie miałam tsh 3,8 i lekarka przepisała mi 37,5 euthyrox i po dwóch miesiącach i tak mało spadło więc zmieniła mi dawkowanie 50/37,5 co drugi dzień. Badałam kontrolnie miesiąc temu i było ok. A teraz nagle tak spadło. Już napisałam do tej endokrynolog, więc zobaczymy co mi powie. Aczkolwiek nie wiem ile oni w luxmedzie mają czasu na odpisanie

No właśnie miałam tsh 3,8 i lekarka przepisała mi 37,5 euthyrox i po dwóch miesiącach i tak mało spadło więc zmieniła mi dawkowanie 50/37,5 co drugi dzień. Badałam kontrolnie miesiąc temu i było ok. A teraz nagle tak spadło. Już napisałam do tej endokrynolog, więc zobaczymy co mi powie. Aczkolwiek nie wiem ile oni w luxmedzie mają czasu na odpisanie
Bardzo duże dawki dostałaś, mi z tsh na podobnym poziomie wyjsciowym dali 25 tylko, obecnie biorę ciagle tak samo i tsh na poziomie 1,9 oscyluje.

Bardzo duże dawki dostałaś, mi z tsh na podobnym poziomie wyjsciowym dali 25 tylko, obecnie biorę ciagle tak samo i tsh na poziomie 1,9 oscyluje.
Zaraz się okaże, że najpierw przejechałam się na ginekolog z luxmedu która przez kilka miesięcy mi wmawiała, że wszystko ok. A teraz na endokrynolog, ehh

Zaraz się okaże, że najpierw przejechałam się na ginekolog z luxmedu która przez kilka miesięcy mi wmawiała, że wszystko ok. A teraz na endokrynolog, ehh

Też się kiedyś zawiodłam na bardzo polecanym ginekologu. Wyszlam stamtąd biedniejsza o 350 złotych a nie dowiedziałam się niczego poza tym co już wiedziałam, dramat.

Ty masz na imię Kornelia ?
Anastazja też ładne, znam 3 i zdrobniale wołamy je Nastka 😁
Mi się bardzo podoba imie Adelajda/Adelka, natomiast wiedziałam, że nigdy nie dam drugiej córce takiego imienia, bo w skrócie wołaliby ja Ada, a mi się to imię nie podoba dla dziecka, więc wykorzystałam to imię i dałam córce na drugie imię przy chrzcie i jest Nela Adelajda 🥰
Of course 😄

Telefon przypomniał mi wspomnienia 4 lata temu. Leżałam na patologii ciąży. Córka hipotrofia, ja stan przedrzucawkowy, bialkomocz, cukrzyca na insulinie, nadciśnienie 170/110, opuchlizna nawet twarzy, wyniki krwi leciały, małowodzie...4 lata, jak to szybko zleciało. Nadal się łudzę że jednak będzie dobrze, mimo tego jak mi się teraz posypało zdrowie, ze może następna ciąża będzie lżejsza. Ze będzie lepiej, wróciły wspomnienia jak bardzo się bałam o córkę, zaczynam myśleć że może nie powinnam się starać o kolejna ciążę. Co jeśli właśnie nie powinnam w nią zajść i dlatego też się nie udaje.
Nie wolno tak myśleć i nie wolno się poddawać! Głowa do góry, ja o pierwszą ciążę się starałam długo i teraz o drugą tak samo się staram i wszystko było w porządku więc nie można tak myśleć,a u mnie jeśli wszystko było ok to dlaczego tyle czasu się starałam i bez kliniki niepłodności nic by nie było do tej pory raczej i sama nie wiem dlaczego skoro niby wszystko jest ok może ktoś u góry nie chce abym miała dzieci?nie wiem ale uważam że życie jest nie sprawiedliwe bo jedni nie chcą dzieci a mają ich pełno a inni chcą i nie mogą ale nie tracę nadziei że kiedyś się uda więc i ciebie tule mocno i nie wątp nigdy w to że się kiedyś uda i będzie wszystko ok trzeba w to wierzyć

reklama
U mnie córka będzie Liliana, od lat choruję na to imię, nawet pierwsza córka miała tak mieć ale zanim się dowiedzieliśmy, że jestem w ciąży mojemu mężowi zmarła babcia i chcieliśmy uczcić pamięć o niej 🥹❤️
Moja córka ma na imię Liliana 🥹 w przedszkolu na nią mówią Lili,i dzieci i Panie 😊 mnie osobiście też te imię bardzo się podoba, i jeszcze podoba mi się imię Pola😊

Do góry