reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

w którym tygodniu urodziło sie wasze dziecko?

o czym ty dziewczyno mówisz, twoje dziecko to nie wczesniak!!! mój synek urodził się w 31 tygodniu i miał zaledwie 1590 wagi i 44 centymetry i to jest wcześniak!!!
Asiu nie wiem kogo się to tyczyło co tu napisałaś,ale chciałam cię uświadomic że dzieci urodzone przed 36 tyg. ciąży bez względu na ich długośc i wage są wcześniakami a takich rodziców wcześniaków jak twój maluszek jest tu sporo.Skoro ty uważasz,że tylko twoje dziecko jest wczaśniakiem to co my rodzice skrajnych wcześniaków takich z 25-28 tyg. z wagą poniżej 1 kg mamy powiedziec tobie?CHYBA TO SAMO CO TY NAPISAŁAŚ

reklama
Mama Julci ma całkowitą racje. 36 tydzień to tydzień graniczny i nic ma do tego waga i wzrost.
Oto przykład: dwoje z moich dzieci to wczesniaki: Miłosz 880 gr 37 cm, 26 tc i Sara 33/34 tc, 55 cm i 3 kg. Ale różnica prawda? A jednak oboje to wczesniaki i Sara początkowo też była pod opieką tych specjalistów, co Miłosz.

Mama Julci ma całkowitą racje. 36 tydzień to tydzień graniczny i nic ma do tego waga i wzrost.
Oto przykład: dwoje z moich dzieci to wczesniaki: Miłosz 880 gr 37 cm, 26 tc i Sara 33/34 tc, 55 cm i 3 kg. Ale różnica prawda? A jednak oboje to wczesniaki i Sara początkowo też była pod opieką tych specjalistów, co Miłosz.
No to faktycznie różnica...
Wiesz mój najstarszy syn /dzisiaj 20 rok/ urodził się w 37tyg. a ważył zaledwie 2250g i miał 49cm i też był pod opieką podobnych lekarzy jak Julka która jest wcześniakiem.Miałam z nim więcej problemów zdrowotnych niż z małą...Dlatego wiem że nie ma zasady.

Dziewczyny zgadzam sie z wami bo kazde dziecko urodzone przed 37 tyg jest traktowane jako wczesniak i jest pod opieka specjalistow czsami krucej czsami dluzej

jestem mamą piątki dzieci ,wszystkie są wcześniakami. najmniejsze urodziło się w 29 tyg. i ważyło 1400g.natomiast największe 35 tydz. i2450g.

Podziwiam ci:-) ja mam dwoch wczesnikow i czsami nie mam sil latac po tych wszystkich rehbilitacjach i specjalistach

Moja rybka urodzila sie w prawie w 37tc (jeden dziem brakowala) wazyla 2700g i mierzyla 53cm wiem ze to nie wczesniak, ale byla by bo ledwo ja powstrzymali bo bardzo jej sie spieszylo w 31tc, na szczescie udalo sie podtrzymac, od tamtej pory was podczytuje i podziwiam.

Mój synek urodził sie w 36 tyg ciąży . Ważyl 2680g i miał 51 cm wzrostu. Dostał 10pkt w skali Apgar. Miał typowy dla wcześniaka otwarty otwór owalny w serduszku dlatego jest pod opieką kardiologa , co jakiś czas idziemy na kontrolę. A także wylewy dokomorowe więc jest pod opieką Poradni Rozwoju i Rehabilitacji Wczesniaków. W domu wykonujemy ćwiczenia zalecone przez pania doktor.Obecnie ma cztery miesiące i wazy 6500g i ma 70 cm wzrostu.

reklama
witam wszystkie mamy Mój synek urodził sie w 34 tyg ciazy 1950kg 44 cm dzisiaj ma prawie 10 lat oprócz alergi ktora dopadła go w 2 miesiacu zycia jest okazem zdrowia

Do góry