reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Mam dwóch chłopców - 6 lat i niecałe 2 lata. Ja zawsze chciałam trójkę, mąż dwójkę, ale jak byłam w ciąży z młodszym to sam mówił, że może by tak trzecie tym razem z małą różnicą wieku 😅 Młodszy miał po urodzeniu problemy ze zdrowiem, także nie decydowaliśmy się tak szybko jak planowaliśmy, ale jak już wszystko się unormowało po operacji to stwierdziliśmy, że działamy 😉 I też jest taki ostatni czas, bo chcielibyśmy się wyrobić przed 40-tką męża (ma 37, więc jeszcze trochę) 😅
Super! Trzymam za nas wszystkie kciuki żeby te nasze starania szybko dały pozytywny rezultat 😁

Biorąc pod uwagę otoczenie (w sensie ludzi) nie masz wrażenia, że niektórzy patrza z politowaniem jak ktoś mówi, że chciałby trzecie dziecko? 😅
Czasami mam wrażenie, że ludziom poprostu to się w głowach nie mieści. Ogólnie to nie zdradzamy się z naszymi planami, zostawiamy to dla siebie ... albo się uda albo nie. Ale ostatnio mialam taka sytuację w pracy, że jedna ze znajomych zaszła w 3 ciążę. Koleżanka z pracy jak usłyszała ta nowinę to skomentowała to dość zgryźliwie.... cos w stylu że kobietą się nie chce pracować więc sobie robią trzecie dziecko żeby w domy posiedzieć 🙈. Trochę przykro mi się zrobiło, że tak to jest odbierane przez innych. Wiadomo nie mam zamiaru przejmować się gadaniem ludzi ale akurat niesprawiedliwe to jest. Dla mnie wlasnie temat pracy był jednym z ważniejszych tematów do przerobienia biorąc pod uwagę starania o trzecie dziecko. Lubię swoją pracę i kolejna przerwa i ponowny powrót po dłuższym czasie lekko mnie przeraża ale tak jak już wcześniej pisałam jak nie teraz to już nigdy ...

reklama
Dobra wiadomosc to ta, ze mozecie dzialac, ale gin to no.. przemilcze
Trochę tam czekałam bo wiadomo - zawsze są możliwe poślizgi to mój się wystraszył,że co tam się dzieje ze mną bo się mu nie zameldowałam a grzecznie czekał z młodą 🫣 później poczuł ulgę ,że wszystko gra także zobaczymy jak to nasze działanie będzie wyglądać

Super! Trzymam za nas wszystkie kciuki żeby te nasze starania szybko dały pozytywny rezultat 😁

Biorąc pod uwagę otoczenie (w sensie ludzi) nie masz wrażenia, że niektórzy patrza z politowaniem jak ktoś mówi, że chciałby trzecie dziecko? 😅
Czasami mam wrażenie, że ludziom poprostu to się w głowach nie mieści. Ogólnie to nie zdradzamy się z naszymi planami, zostawiamy to dla siebie ... albo się uda albo nie. Ale ostatnio mialam taka sytuację w pracy, że jedna ze znajomych zaszła w 3 ciążę. Koleżanka z pracy jak usłyszała ta nowinę to skomentowała to dość zgryźliwie.... cos w stylu że kobietą się nie chce pracować więc sobie robią trzecie dziecko żeby w domy posiedzieć 🙈. Trochę przykro mi się zrobiło, że tak to jest odbierane przez innych. Wiadomo nie mam zamiaru przejmować się gadaniem ludzi ale akurat niesprawiedliwe to jest. Dla mnie wlasnie temat pracy był jednym z ważniejszych tematów do przerobienia biorąc pod uwagę starania o trzecie dziecko. Lubię swoją pracę i kolejna przerwa i ponowny powrót po dłuższym czasie lekko mnie przeraża ale tak jak już wcześniej pisałam jak nie teraz to już nigdy ...
No to jest niesprawiedliwe podejście... Przecież dziecko - nie ważne czy pierwsze czy 5 to praca 24 na dobę i odpowiedzialność większa niż w pracy 🙄

Trochę tam czekałam bo wiadomo - zawsze są możliwe poślizgi to mój się wystraszył,że co tam się dzieje ze mną bo się mu nie zameldowałam a grzecznie czekał z młodą 🫣 później poczuł ulgę ,że wszystko gra także zobaczymy jak to nasze działanie będzie wyglądać
Trzymam kciuki, zebyscie najblizsze z 2 tygodnie nie wychodizli z lozka :D zreszta jesien, zimno, ciemno, trzeba sie wzajemnie ogrzewac, zeby zaoszczedzic na rachunkach 😂

Cześć dziewczyny !

Dołączę jeśli można.

Na razie uczę się swojego cyklu na nowo, trochę się rozregulowałam.

Dzisiaj jest dzień owulacji- testy owulacyjne , temperatura , i cala reszta na to wskazuje ( jestem na ovarin- dlatego tez wszystko czuje ze zdwojoną siłą 😂a mąż na profertil + androvit) o poprzednie ciążę bardzo długo się staraliśmy ,ale gdy zaczęliśmy się suplementować własnie tymi markami udawało się praktycznie od razu... Mam nadzieję ze tym razem tez tak będzie . Chciałam dołączyć by móc się z wami wymieniać doświadczeniami , symptomami , ogólnym wsparciem 😊

martwię się jak ja teraz wytrzymam do testowania 🫣

Wychodzi ze 22.11 będę mogła dopiero sprawdzić , ale na pewno nie wytrzymam tyle 😂 jestem w gorącej wodzie kąpana 😶‍🌫

Powiem Ci tak - znam więcej osób z trójką dzieci niż z jednym 😄 Mam wrażenie, że w internecie jest hejt na rodziny 3+ a jednocześnie jak ktoś ma "psiecko" to przyklaskują jak super 🤦‍♀️ Ale na szczęście są też normalni ludzie na świecie, zwłaszcza poza internetem 😉
Co do pracy to mnie też to stresuje, bo jednak kolejna przerwa, a niedawno wróciłam z macierzyńskiego, ale marzenie o trójce jest silniejsze 🥹

No to jest niesprawiedliwe podejście... Przecież dziecko - nie ważne czy pierwsze czy 5 to praca 24 na dobę i odpowiedzialność większa niż w pracy 🙄
Zgadam się.
Zresztą zawsze się znajdzie ktoś komu coś nie pasuje.
Nie masz dzieci to pytania kiedy w końcu postaracie się o dziecko.
Masz jedno to mówią żeby nie krzywdzić dziecka i dać mu rodzeństwo.
Jak chcesz więcej niż dwoje to szok i niedowierzanie .... 😅

Powiem Ci tak - znam więcej osób z trójką dzieci niż z jednym 😄 Mam wrażenie, że w internecie jest hejt na rodziny 3+ a jednocześnie jak ktoś ma "psiecko" to przyklaskują jak super 🤦‍♀️ Ale na szczęście są też normalni ludzie na świecie, zwłaszcza poza internetem 😉
Co do pracy to mnie też to stresuje, bo jednak kolejna przerwa, a niedawno wróciłam z macierzyńskiego, ale marzenie o trójce jest silniejsze 🥹
No właśnie to marzenie i jednak poczucie, że jeszcze kogoś brakuje 🥹

reklama
u mnie dzisiaj 8 dpo, progesteron z dzisiaj 19,01 🥹 powiem Wam, że jestem tak nakręcona na ten cykl, że aż to nie zdrowe i wiem, że mocno spadnę na ziemie wraz z białym testem, ale no nie potrafię inaczej 😅 chyba od jutra zacznę się oswajać z bielą 🫣
Trzymam kciuki, żebyś jednak zobaczyła dwie kreski 😁

---
A jeszcze wracając to ja nie uważam, żeby trójka dzieci to była niewiadomo jak duża rodzina 😅 Sama pochodzę z takiej rodziny i dla mnie super ☺️

Do góry