reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

Źle stawiasz pytanie mi się wydaje. Ja opisałam Twoją sytuację od a do z - co kiedy jaki dzień jaka stymulacja jakie były wyniki USG do tej pory i mi chat gpt daje zupełnie inna odpowiedź niż tobie zgodna z tym co ja wiem:

Krótka odpowiedź: tak, podanie Ovitrelle w 17. dniu cyklu może być uzasadnione, biorąc pod uwagę wielkość pęcherzyków z 15. dnia – ale zależy to od ich tempa wzrostu i sytuacji klinicznej.

✔ Typowy wzrost pęcherzyków

Pęcherzyki rosną średnio 1–2 mm na dobę (czasem 2–3 mm przy stymulacji).
Jeśli w 15. dniu cyklu miały:
  • 18 mm → w dniu 17 mogły mieć około 20–22 mm
  • 14 mm → mogły mieć 16–18 mm
✔ Kiedy zwykle podaje się Ovitrelle?
Ovitrelle podaje się, gdy dominujący pęcherzyk osiąga ok. 18–22 mm, bo wtedy jest największa szansa na dojrzałą owulację 36–40 h po zastrzyku.

✔ Czy w Twoim przypadku to pasuje?

• Pęcherzyk 18 mm w 15. dniu to bardzo prawdopodobny przyszły dominujący pęcherzyk.
  • W 17. dniu powinien być już w optymalnym rozmiarze do wywołania owulacji.
  • Tak więc czas podania Ovitrelle wydaje się logiczny i prawidłowy, o ile lekarz potwierdził, że nie doszło do samoistnej owulacji wcześniej
✔ Co byłoby idealne?

Najpewniej byłaby kontrola USG w dniu podania

reklama
Wyrecytuje to o każdej porze dnia i nocy jak mantrę.
Lametta 2-5 DC 1x1
Od 7-9 dnia cyklu codziennie po zastrzyku Menopur.
Pojechałam do kliniki. Okazało się że mimo wszystko pęcherzyki średnie.
Dostałam na dwa dni po zastrzyku Bemfola
(Łącznie 5 zastrzyków).

I ovitrell na koniec.

Uprzednio przez 3 miesiące brałam codziennie folian, b6, B12, magnez, wiesiołek, witaminę D3, witaminę C.

I po owulacji zjadłam z 5 ananasów 🤣🤦
Ok dziękuję! Nie słyszałam o tych zastrzykach. To te ananasy na pewno. Muszę kupić jakieś hehe

Ok dziękuję! Nie słyszałam o tych zastrzykach. To te ananasy na pewno. Muszę kupić jakieś hehe
No bo to są gonadotropiny w składzie mają hormony Lh i FSH. Je się podaje przed in vitro. Tylko w dużo większych dawkach.

Ananas to taka magia wiesz. Choć są niby dowody jakieś śmieszne na to że to co jest w składzie samego środka ananasa wspomaga zagnieżdżenie 😂😂😂 ja tam już we wszystko.wierzyłam. w leżenie nogami pod sufitem też 😉

No bo to są gonadotropiny w składzie mają hormony Lh i FSH. Je się podaje przed in vitro. Tylko w dużo większych dawkach.

Ananas to taka magia wiesz. Choć są niby dowody jakieś śmieszne na to że to co jest w składzie samego środka ananasa wspomaga zagnieżdżenie 😂😂😂 ja tam już we wszystko.wierzyłam. w leżenie nogami pod sufitem też 😉
A kto nie wierzy?! 😀 PRZEZORNY ZAWSZE ZABEZPIECZONY 😁

Oj proszę cię ja się obkupiłam w magiczne kamienie oczyściłam energię drzewem palo santo i trzymam przy łóżku w sypialni więc nie musisz mnie długo na te ananasy namawiać 😆

reklama
Do góry