reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

U mnie dzisiaj 14 dc, jestem już chyba 2 dpo (wnioskuję po wykresie temperatury) ale jedyne co robimy z małżonkiem na czas mojego antybiotyku to... nic 🤣
Czekam cierpliwie na wizytę w Klinice I na transfer który mam nadzieję w styczniu się już odbędzie 🥹
Styczeń już blisko 🤗 nawet nie wiesz kiedy zleci, zawsze ten świąteczny miesiąc tak szybko ucieka

Ja biorę tylko podstawowy zestaw witamin, chociaż też przydało by się zrzucić parę kg 🫠 ale mąż się wziął za siebie, bo na pewno jego waga nie pomaga przy staraniach i ciśnienie już podwyższone 🙄

reklama
Ja dzisiaj 8dc, a mam wrazenie ze okres to byl conajmniej miesiac temu… a to dopiero tydzien! Ale zblizaja sie powoli plodne, ciekawe czy owu znowu bedzie szybciej, no i czy znow z tego samego jajnika..
Najgorsze jest to zawieszenie, czekanie 😱
Mi się też dłuży i korci np na testowanie ale ćwiczę swoją silną wolę.
Masz w planach monitoring?

Ja jeszcze jestem zła na siebie, bo wczoraj był seks bez zabezpieczenia, bo jakoś tak wydawało mi się, że jestem już po owu, skoro wcześniej te testy ciemniały, czułam jakieś bóle itp. Wiem, że gdyby owulacja była dziś/jutro, to szanse na ciążę i tak są nikłe, no ale cykam się 😬
Ehh dzisiaj czuję się jak w matriksie, jakby to nie było moje życie... Jak długo jeszcze będzie pod górkę :/
Poczekaj, bo nie rozumiem, albo nie pamiętam. Czy po stracie masz bana na starania?

Poczekaj, bo nie rozumiem, albo nie pamiętam. Czy po stracie masz bana na starania?
No w teorii lekarze zalecają odczekać 3 cykle, a to jest mój drugi. Boję się, że gdybym zaszła za szybko, to znowu byłoby coś nie tak. No i czekam na wyniki różnych badań, bo chciałabym się jakoś przygotować do tej ciąży, chociaż spróbować znaleźć przyczynę poronień

No w teorii lekarze zalecają odczekać 3 cykle, a to jest mój drugi. Boję się, że gdybym zaszła za szybko, to znowu byłoby coś nie tak. No i czekam na wyniki różnych badań, bo chciałabym się jakoś przygotować do tej ciąży, chociaż spróbować znaleźć przyczynę poronień

Uprawiając seks nie mając pewnosci czy jest się po owulacji jednak trzeba się liczyć z ewentualnymi konsekwencjami 🤪
Koniec końców i tak chcecie mieć dziecko a nie jest powiedziane, że jeśli się uda to na pewno będzie coś nie tak 🥹

Ok, już rozumiem. Dzięki za wyjaśnienie.

Uprawiając seks nie mając pewnosci czy jest się po owulacji jednak trzeba się liczyć z ewentualnymi konsekwencjami 🤪
Koniec końców i tak chcecie mieć dziecko a nie jest powiedziane, że jeśli się uda to na pewno będzie coś nie tak 🥹
To znaczy prawda jest taka, że to czekanie 3 cykli to jest taka formułka książkowa, a nie zawsze jest to konieczne. U mnie na usg wszystko wyglądało dobrze, więc gdzieś tam w głowie jest myśl, że ewentualna ciąża nie byłaby niczym strasznym. Ale z drugiej strony chciałam poczekać chociaż na wyniki tych wymazów. Wiem, głupota z naszej strony, miałam jakieś zaćmienie... Tak czy siak myślę, że to będzie po prostu cykl bezowulacyjny.

reklama
Widzę, że u niektórych zmęczenie materiału. U mnie to samo.. za mną 4 cykle, ja pierdziele nawet nie wyobrażam sobie starań kilka lat 🫢

Ja w tym cyklu mam plan większego luzu, tylko temperatura i owulki, żadnego zażywania progesteronu, żadnych badań i test w dniu miesiączki 😅😅 pilnujcie mnie proszę! Za bardzo się wkręcam, a ciężko luz.. sama siebie nie poznaję 🥺

Lecę spać bo po tygodniu wolnego jutro mam dyżur i znowu ciężarne, maluszki ah uwielbiam 😏 kochając swoją pracę, coraz bardziej jej nie lubię 🤷‍♀️ już miałam taką nadzieję, że wrócę szczęśliwa ale wyszło jak zwykle..

Ok, pożaliłam się 🤣 spokojnej nocy 😘

Do góry