reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

🌬️💫💙W listopadzie chłodem wieje, lecz w nas na dwie kreski nadzieja szaleje!💙💫🌬️

@kami1094 przepisz mnie proszę w tym miesiącu na ławkę 😔 Byłam u dermatologa, mam znamię do wycięcia. Zapisałam się do chirurga, ale nie wiem czy wytnie mi od razu i czy wszystko będzie ok, więc dla swojego spokoju wolę odpuścić starania w tym miesiącu 😔
Zapisałaś się prywatnie czy na nfz? Ja miałam wycinane kilka znamion. Na nfz nie chciał wyciąć od razu. Prywatnie od razu, ale długo się czeka na wynik. Wydaje mi się, że to nie jest żadne przeciwwskazanie do starań. 😊

reklama
Zapisałaś się prywatnie czy na nfz? Ja miałam wycinane kilka znamion. Na nfz nie chciał wyciąć od razu. Prywatnie od razu, ale długo się czeka na wynik. Wydaje mi się, że to nie jest żadne przeciwwskazanie do starań. 😊
Prywatnie 😉 A czemu na NFZ nie chciał wyciąć od razu? I jak "wrażenia"? Bolało? Wszystko się ładnie goiło?

Prywatnie 😉 A czemu na NFZ nie chciał wyciąć od razu? I jak "wrażenia"? Bolało? Wszystko się ładnie goiło?
Na nfz nie był przygotowany i powiedział, że na wycięcie ma termin za pół roku. 😆 Chyba ta pierwsza wizyta to jest bardziej taka konsultacja i mówisz co chcesz mieć zrobione, ale nie wiem czy tak jest zawsze, bo więcej na nfz nie poszłam. Hm raczej nie bolało, w każdym razie bólu nie pamiętam. 😀 Może jakoś lekko. To jest chyba pod znieczuleniem miejscowym. Goiło się ładnie. Psikałam tylko octeniseptem. Mi wyszła jedna zmiana po badaniu, że była niebezpieczna, ale skoro ją wycięli to nic więcej nie musiałam robić.

Przy pierwszej punkcji moja doktorka się śmiała, że tak spokojnie oddychałam, że chyba jakieś wakacje mi się śnią 😁 A ja po wybudzeniu zobaczyłam mojego jak siedzi obok i się rozwyłam 🤣🤣🤣
Pobudki po ogólnym znieczuleniu bywają słabe - najgorszej jak się przyśnie w złym nastroju to po obudzeniu działa X10 😱🫣
Bynajmniej ja tak miałam

Na nfz nie był przygotowany i powiedział, że na wycięcie ma termin za pół roku. 😆 Chyba ta pierwsza wizyta to jest bardziej taka konsultacja i mówisz co chcesz mieć zrobione, ale nie wiem czy tak jest zawsze, bo więcej na nfz nie poszłam. Hm raczej nie bolało, w każdym razie bólu nie pamiętam. 😀 Może jakoś lekko. To jest chyba pod znieczuleniem miejscowym. Goiło się ładnie. Psikałam tylko octeniseptem. Mi wyszła jedna zmiana po badaniu, że była niebezpieczna, ale skoro ją wycięli to nic więcej nie musiałam robić.
Ja miałam jako 10 latka usunięty pieprzyk/znamię na dole pleców. Z tego co pamiętam to dobrze się goiło, tylko takie uczucie ciągnięcia miałam. Zabieg był w znieczuleniu miejscowym i nie miałam żadnych komplikacji a zmiana nie była groźna:)
Będzie dobrze! @Paula_i_dzieciaczki 🫂

Ja w 22 roku też podczas starań usuwałam 3 znamiona, goiło się ok, znieczulenie miejscowe, mała ranka do psikania octaniseptem. 3 znamię usuwałam a nie wiedziałam że już byłam w ciąży, jak poszłam na zdjęcie szwa i powiedzialam to pani powiedziała że usuwanie nie jest przeciwwskazaniem wręcz lepiej bo podczas ciąży takie znamiona mogą się złośliwic pod wpływem hormonów

reklama
Do góry