Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Kochana, ale cudownie, gratulacjeMam wynik bety progesteron dopiero wynik w poniedziałek![]()
Tak, lekarze rodzinni tak mówią, że w normie... Bzdury, nie wiem dlaczego jeszcze takie głupoty opowiadają pacjentom !! Powinni kierować do endokrynologa. Każdy lekarz powinien takie rzeczy wiedzieć, że TSH ponad 3 nie jest czymś normalnym i warto zrobić dodatkowe badania ( ft3 i ft4 oraz anty tpo i tg) a później wizyta u Endo i USG tarczycy. Ja przy TSH 3,5 się czułam źle, wahania nastrojów, płaczliwość, stany ala depresyjne i +20kg w ciągu roku. Dopiero po roku zrobiłam badania na tarczycę i wyszła niedoczynność. Przy 2-2,5 czuję się dobrze. W grudniu miałam 2,1, teraz z lipca mam 1,9. Przyjmuje codziennie letrox 50 od 6 lat.Tak właśnie lekarze mówią.. mi endokrynolog przepisała leki żeby utrzymać 1,5. Ja też miałam ,w normie’ tsh 4,5 i też początkowo rodzinny mówił, że to ok. Dobrze że się zapisałaś![]()
Ja miałam taki sen własnie w marcu, że zobaczyłam dwie kreski i faktycznie jak wstałam to były 2 kreski 12dpoNo ja już po rozmowie z ginem.
Zaczynamy przygodę z clexane dobrze że mama jeszcze 4 ampułki w domu dodatkowo progesteron Besins i acard 75 w poniedziałek powtórzyć betę i na 12.00 do niego do szpitala po skierowanie na clexane wszytko mam odstawić metformine też
Dziewczyny ja dalej nie wierzęa śniło mi się dziś że będą 2 kreski
sen proroczy jakiś i tak wstalam i myślę sobie a może nie będę go jednak robić
Dzięki dziewczyny trzymam za was wszystkie też kciuki wkoncu się uda nam wszystkim![]()
Super, cieszę sięJa w sumie nie pisałam, że byłam wczoraj na wizycie, bo nie wiem, czy mogę tu jeszcze wbijać z takimi wieściami. W każdym razie jest pęcherzyk w macicyWięc jestem spokojniejsza, bo najbardziej bałam się powtórki z cp. Dostałam clexane, więc dzisiaj już pierwszy zastrzyk zrobiony
Gdybyśmy się teraz w sierpniu starali ( zrobiliśmy przerwę ) i gdyby pykło to termin miałabym na 3 majaAni nie pytaj 2 maj( oczywiście piękna data i itd i maj fajnie tak wiosenne starsza jest z końca maja ...
Ale 26 kwiecień córka ma komunietrzeba będzie nogi zaciskać na końcówkę
![]()
Moim zdaniem mogłaś mieć pik w nocy z 20 na 21 lub rano 21. Bo ewidentnie stopniowo kreska jaśnieje. Owulacja mogla być 22.08 lub może być 23.08.Ej dziewczyny bo jednak się ten zepsuty wybarwił, po 7 minutach od zrobienia. Patrzcie jak to wyglądaco ja miałabym już owulacje?!