reklama

Waga dzieciątek

Blanes gratulacje, słodki ciężar masz do dźwigania.
My też się dzisiaj ważyliśmy-6500, a zmierzyć go nie chciały położne, powiedziały, że jak chce to mogę sama to zrobić i sama odpowiadać jak mu "popsuję" biderka:-( Starsznie dziwne osoby pracują w tej przychodni.

reklama
Blanes gratulacje, słodki ciężar masz do dźwigania.
My też się dzisiaj ważyliśmy-6500, a zmierzyć go nie chciały położne, powiedziały, że jak chce to mogę sama to zrobić i sama odpowiadać jak mu "popsuję" biderka:-( Starsznie dziwne osoby pracują w tej przychodni.
:szok::szok::szok: to jak one chciały mierzyć? przecież nie trzeba prostować nóżek
ale u nas też nie mierzą na długość, tylko klata i główka

Blanes no no no... a ja marudzę przy moim maluchu, że ciężki (jutro się może dowiem ile waży, bo idziemy przekazać info od nefrologa)

No brawo! Czyli doczołgał się już do lodówki! A do drzwiczek to na glonojada? :-D

U nas wizyta za tydzień - i zmierzą/zważą Młodego :tak: (nie ma problemu z mierzeniem - kładę go na takiej prymitywnej desce z cm i lekarka lekko rozprostowuje nóżki).

a u nas jak spytałam o mierzenie to powiedziały mi (pediatra i pielęgniarka) dokładnie to, co czytałam kiedyś na temat mierzenia niemowląt, dopóki nie staną na nóżki - mierzymy od czubka głowy, przez pupę do pięt. no to sobie mierzę sama (na oko, bo dokładnie to tez nie wyjdzie);-)

Ej całe to mierzenie to o kant d..y potłuc ;-) Ostatnio przecież wyszło, że przez 6 tygodni Piotruś skrócił się o 0,5 cm! :-D Jak te ubranka się zbiegają w praniu! :-D

reklama
Ej całe to mierzenie to o kant d..y potłuc ;-) Ostatnio przecież wyszło, że przez 6 tygodni Piotruś skrócił się o 0,5 cm! :-D Jak te ubranka się zbiegają w praniu! :-D

:-):-D:-):-D

U nas mierzą takim miękkim centymetrem (a`la krawieckim) - nóżek nie prostują, tylko ten centymetr przykładają blisko do ciałka.

Czy to miarodajne... to też bym polemizowała...;-)

Blanes a poza tą wiejską to jeszcze jakieś drożdze Maksiu pewnie wcina ???:rofl2::tak::-):-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry