reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga dzieciątek

No ja też właśnie od kilku dni coraz bardziej zaczynam się martwić o mojego niejadka. Bardzo mało je, ale chyba więcej mu nie potrzeba skoro jest zdrowy i wesoły. Teraz mamy wizytę dopiero 2 lutego, więc zobaczymy. Jak go wczoraj ważyłam na domowej wadze to 8,9 kg ważył, a ostatnie ważenie w przychodni mięliśmy 25 lutego i ważył 8430. Czyli też chyba za mało przez 1,5 miesiąca przybrał :-(
Ciuszki rozmiar 80, ( jest jeszcze kilka bluz i pajacyków 74 które pasują).

reklama
No ja też właśnie od kilku dni coraz bardziej zaczynam się martwić o mojego niejadka. Bardzo mało je, ale chyba więcej mu nie potrzeba skoro jest zdrowy i wesoły. Teraz mamy wizytę dopiero 2 lutego, więc zobaczymy. Jak go wczoraj ważyłam na domowej wadze to 8,9 kg ważył, a ostatnie ważenie w przychodni mięliśmy 25 lutego i ważył 8430. Czyli też chyba za mało przez 1,5 miesiąca przybrał :-(
Ciuszki rozmiar 80, ( jest jeszcze kilka bluz i pajacyków 74 które pasują).

U nas na wadze 8kg, a rozmiar "Małe 74" (bo część to 68 jeszcze wchodzi, ale już czasem rękawki są przykrótkawe bądź za wąskie)
Więc czy ty się martwisz? :-D

efilo>> A o co chodzi? Skąd to zalecenie o codziennym ważeniu, i w końcu- coś Zosi dolega? Jakaś markotna/ chora czy cuś?

Efilku, a co z Zosią? Przestała jeść? Kurczę, może to jakiś naturalny ubytek dla dzieci w tym wieku? Tym bardziej że Zosia już taka ruchliwa.

Niestety Zosia ma dość poważną biegunkę już od kilku dni i stąd ubytek wagi. Poza tym dochodzi dietka i w dodatku większość papu to żadne papu tylko woda z elektrolitem :-(

W normalnych warunkach dziecko nawet jak ruchliwe może stać w miejscu albo bardzo mało przybierać ale nie cofać się.

dorotko kciuki za wyniki Julci!
a020.gif

efilo ale skąd u Zosi ta biegunka? Jakie są przyczyny? Biedactwo...

Piotruś ważony wczoraj u nefrologa (czyli inna waga niż zwykle) miał 7650g i 71 cm wzrostu. Wychodzi ok. 500g przez nieco ponad miesiąc - jak na Młodego, to nieźle :tak:

buuu, ja też tak chcę
u nas jednak 9 - ważone na wadze domowej (przy szczepieniu nie ważyliśmy go po raz kolejny:no:)
nadal nie mieści mi się w głowie ponad 1,5 kg w 5 tyg:no::baffled:

A ja się dziś umówiłam z moją dobrodziejką, która oddaje mi rzeczy po swojej dokładnie rok starszej córci. Zwracam jej rzeczy za małe (dla następnej kandydatki na Mamę), a zabieram większe. Ufff, rychło w porę, bo u nas w szafie powoli puuuustki (śpiochów zostały nam 3 sztuki!:szok: a miałam z tego co pamiętam ok. 45 szt.). Tylko koleżanka właśnie się zastanawiała czy aby na pewno te rzeczy będą dobre, bo jej Zuzia jest bardzo malutka i drobniutka i mimo że ma 1,5 roczku to teraz dobija do 10 kg i ma wzrost 80 cm. Może się okazać, że są z Magdą w jednym wymiarze.:baffled: Ale mam nadzieję że nie, bo inaczej trzeba będzie duuużo kasy naszykować na nowe ubrania.

reklama
Do góry