reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga dzieciątek

Jolka brawa dla Maksa!!! :-)

Olla już zaczynacie dbanie o linię? ;-) A poważnie - czy to nie jest tak, że dzieci rosną (jak inne zwierzątka :zawstydzona/y:) najpierw w szerz, jakby się "nabijając", a potem gwałtownie wzwyż, tracąc na tłuszczyku? Bo coś mi się tak kojarzy...

reklama
Esiu no chyba tak to wyglada u zwierzatek:-D ,ja oczywiscie sie ciesze ze moja mala ladnie przybiera ale za ladnie tez nie dobrze...tak jak pisalam gdyby dalej takim tempem tyla ,byla by grubo ponad 90tym centylem:szok:a to chyba nie do konca dobrze...
Oczywiscie nie ograniczam racji zywieniowych;-):-)mala wpiernicza rowno ale widac ze troszku juz zwolnila z waga...i tak jest rozkosznym grubasiem:blink:

Masz rację - i za dużo, i za mało to też nie jest dobrze :tak: Czyli super, że się stabilizuje!
Jak u nas z wagą, to nie wiem, bo ważę Młodego tylko przy okazji szczepień, ale po tym jak dzisiaj wtrąbił Sinlac :szok: to spodziewam się hipopotama! :-D Ledwo nadążałam z łyżeczką, jak tylko wyjmowałam pustą z buzi zaczynał buczeć i buczał do włożenia następnej - w szeroko otwartą, gotową paszczę :szok: Myślałam, że mnie ZJE :-D
(i dziś, po 4 dobach, poszła mega QPA - aż uciekłam z pokoju :szok::-D)

No Piotrus daje rade hihihi
Ja juz sie chowam z wszelakim jedzeniem bo moje dziecie sledzi kazdy moj kes z otwarta buzia :))) a i wydaje okrzyki...i nie sa to okrzyki szczescia,raczej taki protest song :p

Minął kolejny tydzien
Zosia mimo biegunki przybrała.... 190g :szok:
Ona chyba jakiś skok ma :-D

Bardzo się cieszę bo byłam przekonana że w tym tygodniu waga jej spadnie :baffled:

Aktualnie (na wczoraj) Zosia waży 7270g.

No proszę jak sobie Twoja Kobietka pięknie poradziła:-)

A Franio ważył w czwartek 7900g. A urodził się taki malutki 3100g. I jak na razie tylko na cycu :-)

Wie co dobre;-)

Dziewczyny jestem w szoku:szok: i wy pewnie też będziecie ;-)
Mój chuderlak przybrał w miesiąc 1200g :-D:-D:-D
Waga dzisiejsza: 7050g :-)

Gratulacje, tylko teraz więcej słodkich kilogramów do dźwigania:-)

Ale ślicznie rosną nam szkraby :-), super!!!

Ja tylko tak na marginesie dodam, jako mamusia dzieciaczka na 97 centylu ;-), żebyście się jakoś strasznie nie przejmowały tym, na jakim centylu są dzieci. Siatki centylowe służą do określania czy dziecko rozwija się harmonijnie. Wszystko co znajduje się pomiędzy 97 a 3 centylem jest w normie, ale to co może niepokoić to np kiedy długość jest na 50 a waga na 97 itp. Jeśli wszystkie parametry są na podobnym centylu to wszystko jest oki! :-)

My dziś ważymy 7985 g. Magda przychamowała a do tego schudła wcześniej przez biegunkę. Pani Doktor skwitowała "miała z czego";-):cool:. Olla, co do jedzenia, to ja mam to samo. Magda wpatruje się we mnie, a mi żarcie w gardle staje. Znalazłam za to sposób - jeśli jem ziemniaki na obiad, to Madzi odkładam kilka "okruchów" bez żadnych sosów i między jednym a drugim swoim kęsem wkładam jej do dzioba. Gryzie zapamiętale i z wielkim zadowoleniem, a jak za długo nie dam, to zaczyna wyć. Znaczy się smakuje.
A co do zupek i innych deserków, to ręka mnie boli przy karmieniu, bo nie nadążam z podawaniem. Robot by się przydał.

Wszystko co znajduje się pomiędzy 97 a 3 centylem jest w normie, ale to co może niepokoić to np kiedy długość jest na 50 a waga na 97 itp. Jeśli wszystkie parametry są na podobnym centylu to wszystko jest oki! :-)

Haha!! Wreszcie mam nowy powód do schizowania :-D Nie wiem jaki wzrost ma Zosia bo mierzą jej tylko główkę. A co jak ma taki duży rozjazd??? :szok::-D

Mi też Karolina zagląda do talerza. Doszło do tego, że mi głupio jak przy niej jem, bo czasami jak kieruję widelec do ust to ona też otwiera buzię :zawstydzona/y:
A ona bidulka tylko na piersi i kleiku. Znów musimy czekać kolejny tydzień z wprowadzeniem czegokolwiek :wściekła/y:

reklama
Haha!! Wreszcie mam nowy powód do schizowania :-D Nie wiem jaki wzrost ma Zosia bo mierzą jej tylko główkę. A co jak ma taki duży rozjazd??? :szok::-D
:-D:-D:-D

Ja też nie nadążam z podawaniem łyżki do dzioba :eek: Dzisiaj było wycie pomiędzy łyżeczkami i super zadowolona buzia, gdy pełna :eek: Pochłonął sinlac ze 100ml :szok:
:-)

Do góry