reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga dzieciątek

Cos dla zetrosowaych mam "chudziakow" ;)
Prrzybieranie na cycu:
- w ciagu pierwszych 3-4 miesiecy zycia 113-227 gram na tydzien, lub 453-906 gram na miesiac
- miedzy 4 a 6 miesiacem zycia sredni przybór wagi na tydzien to okolo 85-142 gram,
- miedzy 6 a 12 miesiacem zycia okolo 42-85 gramów na tydzien

reklama
Franio wczoraj zważony, 90 g na plusie od wagi spadkowej :-)
Mimo wszystko byłam dzisiaj u lekarza i kazał zacząć wprowadzać warzywka. Przez te spadki ma mały przyrost w ostatnim miesiącu. Jutro pierwsza próba:tak: A za 2 tygodnie schabowe :-D

Dokładnie... Przez ostatnie sześć tygodni mały przybrał 1060g :) Oj słodkie te kilogramy słodkie... aż ręce czasem opadają :)

Iszatr no to super! A te schabowe to tylko dobrze dopraw, żeby bez smaku nie były! :-D:-D:-D

martaja mi to już ręce opadają do kostek - jutro się dowiem, ile bardzo żywej wagi mam w domu ;-)

My dziś po szczepieniu i ważeniu. Karolinka waży 7200g, czyli od 19 października +700g.
Wydawało mi się, że to niedużo, ale pediatra mówiła, że super.
No to jak super to super :-D;-).

reklama
tylko niepokoi mnie,że główkę ma ciągle większą od klatki a lekarz mówił, że taka jego budowa(ale ja się zaczynam martwi)
główka 43cm, klatka 42 cm

Do góry