reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

Pomiary:
Wzrost: 94 cm
Waga: 15 kg (tyle samo od 2 m-cy)
Rozm. buta: 26
chart

chart

Ostatnia edycja:
reklama
My po ważeniu i Maks ma tak:

Wzrost 95 cm
Waga 15 cm
But 25

Kic ciekawe co by powiedziała lekarka na wymiary Kuby,bo mojej koleżanki synek ma 12,5 kg i 92 cm i lekarka kazała go ponownie zważyć i się dziwiła,tylko nie wiem czemu

My po ważeniu i Maks ma tak:

Wzrost 95 cm
Waga 15 cm
But 25

Kic ciekawe co by powiedziała lekarka na wymiary Kuby,bo mojej koleżanki synek ma 12,5 kg i 92 cm i lekarka kazała go ponownie zważyć i się dziwiła,tylko nie wiem czemu

No to Flo by pędem do szpitala odesłała, bo waży kolo 11 kg ;) Ale za to już prawie 90 cm wzrostu i niesamowicie długie nogi...już się cieszę na życie rentierki przy córce-modelce;)

Ona się dziwiła,że taka mała waga i myślała że pielęgniarki źle go zważyły,ale przecież jak na dwulatka to waga w normie. Dziwna ta lakarka

reklama
Tak a propos wymiarów: dzisiaj dostałam newsa od koleżanki, że ją wreszcie rozpakowali. Niby nic nadzwyczajnego, prawda? A jest co opowiadać:) Znajomi od kilku lat chcieli mieć dziecko. Nie udawało się: totalna deprecha, setki badań i nic konkretnego. Przygotowywali się do in vitro, ale najpierw była inseminacja. Nie wiem za którą próbą, ale zaskoczyło. Na początku miało być 5 maluszków, ale 2 obumarły na samym początku. W końcu ostały się 3,ale jak to z ciążą mnogą wiecznie coś się działo. Miały się ewakuować w listopadzie, ale wyciągali dzisiaj. I teraz wymiary: 1840, 1700 i..................810. Zapewne są w inkubatorach, ale są dość wysoko w skali, więc wierzę, że wszystko będzie ok. Zwłaszcza jeśli chodzi o ostatniego bączka. Trzymajcie kciuki!!! Ja ciągle dzisiaj o nich myślę:):):)

Do góry