reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
My dzis po szczepionce na zoltaczke Misiek dzielny facio nawet nie zaplakal:-)
Waga 9650 przez 5 tyg przybral tylko 200 gram troszke malo,ale pediatra powiedziala ze wszystko Ok:tak:

Dzieciaczki pięknie rosną:tak:
A my po wczorajszej wizycie u pediatry prezentujemy swoje niewiarygodne wymiary Gabi:

Waga: 9200g:szok:
Wzrost: 72 cm

Ogólnie dziecko rozwija się ok i nie mam się co jej wagą przejmować.

U nas szczepienie dzisiaj zaliczone i teraz spokój przez pół roku :-)
Moja mała wiercipiętka waży około 8,100 kg :szok: (jakieś 2-3 tyg temu elektroniczna waga sklepowa pokazywała mi 8,200kg), zmierzyć się niestety nie dała bo leżenie w bezruchu przez kilka sekund to zdecydowanie za długo dla mojego dziecka :-D:-D:-D
Lekarz stwierdził, że całkiem nieźle biorąc pod uwagę, że dziecko do roku powinno potroić swoją wagę urodzeniową (Oliwii brakuje do niej 1,5 kg)

My wczoraj byliśmy u lekarza i Maks waży 9900 uważam że dużo przybrał od ostatniej wizyty ale lekarka nic nie powiedziała tylko ze powinnam się cieszyć że ma taka wagę bo na grubego nie wygląda,a w razie choroby to ma zapasy.No to się ciesze ale moje ręce mniej.

Kamu a ja sie troche martwie bo Misiek za malo moim zdaniem przybiera ponad 2 miesiace temu przybral 350 gram w 6 tyg a ostatnio w ciagu miesiaca zaledwie 200 gram.Dziwne to troche bo Maly je duzy deser duzy obiad 3 razy piers i na kolacje kasze.Nie uwazam ze go glodze ale waga bardzo pomalu rosnie:baffled:

Kamu - prawie 10 kg, nieźle Maksiu waży:-) a Twoim rękom faktycznie współczuję, ja ostatnio niosłam swoje 7,5 kg z 1,5 km na rękach i prawie mi odpadły:zawstydzona/y::szok:

No więc ja też sie dziwię bo Maksiu wcale dużo nie ja w zasadzie je tyle co mieisąc temu gdzie przybrał tylko 300 przez miesiąc.Śniadanko kaszka 150 ml potem deserek,obiadek czasem 130 ml czasem 190,potem kisiel ok 150 ml,kolacja ok 210 ml mleka i w nocy 2 razy cyc ok 23/24 i ok 3/4

reklama
Ja sobie tlumacze troszke maly wzrost wagi tym ze Misiek bardzo ruchliwy, chwili w spokoju nie polezy przemieszcza sie wszedzie itd moze spala duzo kcal i dlatego:tak:

Do góry