reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

reklama
matko ja nie mam pojecia ile moja wzy; powinna miec kolejne szczepienie,ale jeszcze nie miala tego w 5-6 miesiacu, bo caly czas choruje; podobno mam sie nie martwic, dobre sobie
i przez to nie wiem ile mierzy i wazy :-( ostatnio w lutym miala 8 kg...

Az z ciekawosci poszlam i zmierzylam glowke na spiocha.Wyszlo ok 45 cm.
A tez sie ostatnio wkurzylam i zeschizowalam,bo K siostra stwierdzila,ze maly ma duza glowe i wyglada jak Tweety:baffled:Nie chcialam komentowac jak ona wyglada,chociaz mialam na koncu jezyka.
Klate zmierze jutro.
Ale wiecie co nakupial malemu na eBayu ubranek na wiosne 9-12 m-cy.Dzisiaj przyszly i w niektore sie ledwo dopina:-(W sumie body tez mamy na 9-12 m-cy (80cm) sa ok,nawet troche luzne.
A wasze bable w jakiej rozmiarowce smigaja?

Madzia u nas to samo, ubranka na 9-12 to juz malutkie. kurtka na 12 mieisecy ktora mama dla niego kupila, taka sliczna i wogole to ledwo sie w nia teraz miesci:baffled:
no ja z ta glowa Malego tez mam schize co gorsza wogole tego nie widac bo jest bardzo proporcjonalny. a w ktorym miejscu ta klate sie mierzy?

Ja tez kupuje ubranaka 9-12 m., wlasnie dzisiaj kupilam kurtke zimowa na ebay-u bo wszystkie sa male. Spiochy ubieramy 6-9 i sa jeszcze dobre chociaz naprezone, wiec niebawem trzeba bedzie je wymienic na wiekszy rozmiar.

U nas ubranka 6-9 może nie są naprężone ale za krótkie napewno... 74 to naprawde kupujemy tylko spodnie choć już na styk... a bluzeczki 68 takie dłuższe bo na kruszynie wiszą...

Zu jest długa i chuda... 8 kg ale spokojnie 78...

u nas body niektóre 68 jeszcze są ok,ale kupuję już tylko na 74 cm i niektóre też są przymałe. Ogólnie ciuszki takie na 6-9 mcy kupujemy.

u nas 6-9 i 9-12 w zależności co i jakiej firmy
body na 80 są oki ale to przez pampersa pewnie
bo jak założe mniejsze to dekolt sie robi po pępek;-)

reklama
Michal nosi 6-9.9-12 .Body tak samo jak Renia tzn Tymus 80:-)Lepetynka miesiac temu 45 cm:tak:

Do góry