reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary naszych dzieciaczków :)

moja ma 43 cm główkę
a ciuchy to 80 głównie choć skukienki i spodnie często na rok :-) ale te rozmiarówki sa takie różne
nadal mamy jeden pajac co na nim jest zormiar 68 i dobry jeszcze choć ika na dugość ma 78 zm

reklama
U nas główka 41 cm.
A ubranka 3-6 m-cy nosimy. Kurtkę na wiosnę kupiłam Natasi na Allegro, na 68cm i jeszcze ho,ho... do wiosny będzie oki:tak: Ale kurteczki zawsze są luźniejsze.
Bodziaki nosi niektóre na 62 i są dobre, a niektóre na 68-są luźniejsze też pasują.
Kombinezon zimowy mamy na 3-6 mies. i stópki to młoda ma tam gdzie powinny być kolanka:-D ale w wózku jest zawsze pod śpiworkiem więc nie widać;-)

Ika, no szacun :)

Natalka filigranowa dziewuszka ale male jest piekne chodzi mi o kobiety oczywiecie;-):-):-)

:-D:-D

Tak sobie pomyślałam właśnie że jak uda się nam spotkać w lipcu to Natasia będzie się przemykała kolegom i koleżankom pod nogami. Trzeba będzie pilnować żeby kurcaka nikt nie zdeptał:-D:-D

Mamabartka, Kuba też nosi ciuszki na 3-6 miesięcy, body na 68/74 ale mam też z H&M na 1-2 miesiące:baffled:
Ika no ty to rośniesz, ja kupiłam Kubie kombinezon na 86 na przyszły rok a ty teraz prawie takie nosisz:szok:

kicrym..no nie mów, też jej kupiłam kombinezon na 86 na za rok. Myślę że jej ten wzrost kiedyś stanie i nie będzie rósł tak szybko.:szok:
Kurcacek jest jedyny w swoim rodzaju i wszyscy będą ja oglądać:tak::tak::tak:
Ja to napewno:-):-):-)

u nas by to 86 na przyszla zime nie przeszlo:no: Juz teraz mam jedno body w tym rozmiarze,wprawdzie jest troszke luzne,ale nie duzo.W ogole bodziaki na 74 cm (6-9m-cy) pominelismy.Kombinezon taki jak ma kurcacek (z tego co pamietam Ladybird) mielismy na 6-9 m-cy i juz od miesiaca z kawalkiem jest schowany,bo za maly.Drugi troszke wiekszy juz tez przymalawy,wiec ubieram w kurtke na 9-12 m-cy i jest do pasa:baffled:
A taka fajna kamizelke zamowilam ocieplana,a tu beben ledwo co sie miesci:sorry2:Jak zaloze pod spod bluze to sie nie dopnie:no:

U nas powoli przechodzimy na 80, bo 74 już się robi za małe, aczkolwiek zdarza się, że wejdzie w niektóre rzeczy z 68, np kombinezon, który aktualnie nosi, chociaż na moje oko to ten kombinezon to takie duże 74, więc chyba do końca zimnych dni wystarczy:-) W przyszłym tygodniu może wybierzemy się na jakieś większe zakupy, aby zaopatrzyć małą w wiosenne ubrania, wszak mówią że zima się kończy i będzie się robiło ciepło;-)

hmmm no ten kombinezon duży jest na nią okrutnie bo to jakaś duża numeracja.
Ciekawa jestem jakie duże będą dzieciaki w przyszła zimę:tak::tak::tak::-)

reklama
Post ja te ciuchy kupowałam w coccodrilo i powiedziałam ze chce na dziecko ok1,5 roczne,Pani dała kurtke na 80 i spodnie na 86:szok:mam nadzieje ze bedzie dobry.Kuba raczej do tych mniejszych dzieciaczków należy;-):-)

Do góry