reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Yolanta bo zaczynalas od duzej wagi i dlatego. Ja tak mialam w pierwszej ciazy bo zaczynalam z nadwaga, takze bez stresu, tak ma byc:)
Wg. BMI nadwagi nie mam/mialam, bo ja wysokie dziewcze jestem. Ale i poki co jest co gubic, do niedowagi tez brakuje sporo, wiec jakos bardzo sie nie martwie. Za to w poniedzialek na badaniach znow pewnie mnie opierdziela, ze nic nie jem i mam zaczac tyc...

reklama
Yolanta,ja tez uslyszalam,ze powinnam wiecej jesc i przytyc,bo na poczatku ciazy po straceniu ostnich kg dzielacych mnie minimalnie od niedowagi,odzyskalam tylko 2kg.Jestem na "granicy",ale jak dla mnie to dziwne,bo widze na oko ze przytylam i "gnatow" mi nie widac,a wrecz przeciwnie ;-)
Ja sie waga nie przejmuje,bo dziecko dla mnie jest wazniejsze,a juz pisalam wielokrotnie ze jak trzeba bedzie chudnac,to juz bez maluszka w brzuszku i tez w przemyslany sposob.Najwazniejsze,to jesc zdrowo,regularnie,ale i niczego sobie nie odmawiac,choc zawsze "z glowa" spozywac posilki i przekaski.

Dla przykladu,moja przyjaciolka ktora ma termin na polowe lutego,doszla juz do +16kg,wazy 67kg przy wzroscie 152cm.Widac troche po buzce i mega brzuszku,ale tak w zyciu bym nie powiedziala ze przytyla ile mowi.Wyglada dobrze,jak na mamuske w oczekiwaniu powinno byc i jest ok.Radosna,usmiechnieta i zadowolona z zycia:-)

hej dziewczyny :)

ja startowalam z waga 59 przy wzroscie 168,teraz mam juz 66,5,czyli 7,5+.To duzo jak na 23 tydzien,choc powiem Wam,ze w sumie przyrost wagi tylko na brzuchu widac,w uda,tylek,ramiona nic nie poszlo,za to piersi mam ogromne.Mam nadzieje,ze 15 kg nie przekrocze,ale jesli to tez sie nie potne:wink: Moj Synek najwazniejszy i on ma sie bardzo dobrze :-)

U mnie okolo 3kg na plusie, ale czasami czuje sie jakby bylo wiecej :-D staram sie pilnowac bo nie chcialabym przekroczyc 70kg przy wzroscie 160cm. Wiem ze wlasnie teraz zacznie sie okres tycia... i widze tez ze apetyt wiekszy:-)

Ja przed ciążą nie należałam do najszczuplejszych bo przy wzroście 177 cm ważyłam 83 kg. Obecnie waże 86 kg więc 3 kg na plusie. Ale na początku ciązy schudłam dwa kilogramy więc w sumie bedzie na plusie jakieś 5 kg. Mam nadzieję że nie przekrocze 95 kg. Ale czas pokaże. Apetyt mam taki sam i nie zauważyłam żebym więcej jadła. Nawet chyba mniej jem bo szybciej czuje uczucie sytości. A piersi moje mają gigantyczny rozmiar. Przed ciążą było duże C a teraz jest E:szok:. Mam nadzieję że bardziej nie urosną.

Mi lekarz powiedział że należę do kobiet u których waży tylko dzidziuś i jego otoczka... Powiedział że w ciąży przytyje do 8 kg i mam się nie martwić że nie przybiorę zalecanej wagi...
Także nie przekroczę 58 kg...
Ciekawe jak to będzie w rzeczywistości :p:p

reklama
Nie wiem cyz to dobre miejce ale znalazłam fajne ćwiczenia dla kobiet w ciązy, niezbyt obciążające
Fit-Up Aerobic - Zajęcia dla kobiet w ciąży cz.1 - YouTube

bardzo fajne te cwiczenia, ja podobne robilam na szkole rodzenia, niektore zapomnialam a ten fimik mi przypomnial :) od tygodnia, czyli od pierwszych zajec w szkole rodzenia, staram sie cwiczyc codziennie, chociaz czasami strasznie mi sie nie chce. jesli chodzi o moja wage to wczoraj sie wazylam u tesciow i wyszlo, ze przez 4tygodnie przytylam tylko 0,4kg. cos mi sie nie chce w to wierzyc ale okaze sie podczas jutrzejszej wizyty u lekarza :)

Do góry