reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

Dziś się ważyłam i miałam 54,3 kg tydzień temu było 53,2...
Za to u teściowej ciągle waże 52,7 kg :szok: od poczatku ciaży
U gina ( gdzie najbardziej biorę pod uwagę wynik) 2. stycznia ważyłam 52,7 kg...
Zobaczymy ile wyjdzie w czwartek :p czyżbym już była 3 kg na plusie :-p:-p

reklama
Troche minelo zanim sie zebralam, ale mam w koncu obiecany Little_Ninie wykres przyrostu wagi w czasie ciazy dla kobiet z BMI > 30.
Z boku kg, na dole tygodnie ciazy.

przyrost_wagi_BMI30.jpg

Moja córcia od początku ciąży przybrała w sumie 7kg, startowała z wagą 48kg, przez pierwszy trymestr sporo wymiotowała i nie miała apetytu i nawet kilogram straciła a dzisiaj na naszej łazienkowej wadze po wczesnym małym śniadanku i herbatce było 55kg :) myślę że w sam raz rosną moje skarby.

A ja mojej ciazy nie rozumiem, a juz reakcja mojego ciala na nia to jakas magia. Wymiotowalam podczas calej ciazy RAZ, generalnie wpierdzielam jak mala swinka... a chudne. Na poczatku ciazy 73kg, a na ostatniej wizycie 71kg. I to po swiatecznym objadaniu sie... gdzie tu logika? :confused:

Yolanta bo zaczynalas od duzej wagi i dlatego. Ja tak mialam w pierwszej ciazy bo zaczynalam z nadwaga, takze bez stresu, tak ma byc:)

Ja raz mam +6 a raz +7, zalezy czy kolacje pozniejsza.

Po porannym wazeniu 6 na plusie w 1 ciazy mam wpisane na tym etapie 2 kg:szok:coz starsza jestem o te 5 lat a i zapas po synu zostal:-D 61 kg na liczniku mam na dzieje do 70 sie wyrobic ( z synem dobilam jeszcze do konca 11 przez te 3,5 mca - wiec wiem ze teraz to ruszy pelna para:baffled:)

reklama
Witam! A ja najpierw schudłam dwa kilo a potem spowrotem te dwa kilo przybrałam heheh i nic poza tym :D Chyba dobry wynik bo mój gin się cieszy z tego powodu i powiedział ze powinnam przytyć nie wiecej niż 7 kg w ciąży czyli 0,5 kg tygodniowo czy jakoś tak :D Zaznaczę że moja ciąża oprócz problemów krwawienia do 4 miesiąca nie była uciążliwa tzn nie miałam mdłości, zachcianek itp. jak narazie się nie martwię że mało przybieram - najważniejsze że moja Zosieńka się dobrze rozwija :D

Do góry