reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga i wymiary w ciąży :)

ja jestem w 12 tygodniu według ginekologa.
pod moim wpisem pewnie pokaże ze 11 tydzień.
Przytyłam już ok 2-3kg.
mam 160cm i przed ciążą waga 55kg.
jestem drobnej postury.
te 2 kg to dużo?? ile powinnam ok przytyć??

reklama
ja jestem w 12 tygodniu według ginekologa.
pod moim wpisem pewnie pokaże ze 11 tydzień.
Przytyłam już ok 2-3kg.
mam 160cm i przed ciążą waga 55kg.
jestem drobnej postury.
te 2 kg to dużo?? ile powinnam ok przytyć??

Nie ma reguły kto ile przytyje, każda z nas jest inna.
Ja będąc na etapie Twojej ciąży też już miałam na plusie gdzieś koło 2 - 3 kg. Teraz mam dużo więcej, ale najwięcej przytyłam w okresie świątecznym i po, teraz średnio do 2 kg na miesiąc, a niby na koniec przybiera się najwięcej.

U mnie rozstępów zero, pewnie smarowanie oliwką pomagają i geny - przy Lence też ani jednego nie miałam.

Pamiętam, że po porodzie przeraził mnie tylko widok brzucha, bo był pomarszczony szczególnie w okolicy pępka i wyglądał jak u starej babki:-D na szczęście bardzo szybko wrócił do normy:tak:
Spodnie w których wyszłam ze szpitala to jeansowe biodrówki.
Pas poporodowy kupiłam M, ale jakiś tandetny i może 2-3 razy go użyłam, bo mi się przesuwał i generalnie nie czułam aby cokolwiek dawał.
Każda tyje inaczej i w innych miejscach, mnie tylko brzuch wywala - uda przed samym porodem mi spuchły, ale na drugą dobę po porodzie już to opuchnięcie zeszło.

U mnie tez rozstepow brak,za to cale skore brzucha mam rozciagnieta niesamowicie i widac wszystkie zylki,nawet te najmniejsze...a Leo sobie upodobal miejsce kolo pepka z lewej strony na kopniaki i dzis np.zauwazylam,ze mam doslownie siniaka w tym miejscu...potem zapytam S,czy to jest naprawde siniak jak zdazylam dojrzec,czy po prostu "zawiazka" zylek,bo w lustrze ciezko dojrzec ;-)

Ja wczoraj założyłam spodnie sprzed ciąży i bez problemu się dopięłam. Usiąść też usiadłam, ale było mi mało wygodnie bo to biodrówki i guzik mi się w brzuch wbijał. Waga dalej +4. Właściwie wszystko w brzuch poszło i cycki. Za to trochę w innych miejscach spadło :) Aż mnie duma rozpiera. Oby radość przedwczesna nie była. Z rozstępami na razie też spokój. Kilka na biuście ale ładnie jaśnieją.

Tez zalezy ile w szpitalu lezalyscie...bo u mnie po jednej nocy raczej nie uda sie wejsc w te z przed ciazy;)

Ja rozstępów na brzuchu póki co nie mam, na biuście i tyłku miałam już wcześniej więc teraz dbam by nie pojawiły się nowe. Co do wagi, to czarno to widzę - tyle co teraz w pierwszej ciąży ważyłam dopiero w 9 m-cu. Fakt byłam młodsza itp. ale i tak mnie to nie pociesza zwłaszcza, że teraz największy przyrost a ja mam leżeć.

reklama
A ja jestem w 30 tygodniu i u mnie na plusie już 15 kg. Troche mnie to przeraża ale wszyscy mi mówią że nie widać po mnie tej wagi. weszło mi głownie w brzuch i biust (już 15 cm na plusie ). Zośka też jest spora i goni swojego wójka który jak się urodził ważył 5kg. Ale puki co rozstępów brak kręgosłup daje rade (dzięki braciszkowi który mnie męczył ćwiczeniam na mięśnie pleców i brzucha), a mąż jest zachwycony nowymi krągłościami :-D.

Do góry