reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Moja dzisiaj wypiła 100 herbatki- na spacerze sama trzymała sobie buteleczkę w wózku i piła. Bardzo się cieszę:-) Zjadła też mały słoiczek gruszki i pół jabłka skrobanego - i od razu zrobiła ładną kupkę (a właściwie trzy;-))

Może to przełom!!! A może nie- zobaczymy.

reklama
Nasza Julcia pije wszystko: wode, herbatki, soczki.... Ostatnio wrecz rzuca sie na maslanke truskawkowa i daje jej tez czasem troszeczke nestea bo jak widzi ze piję to tez bardzo chce.
Dzisiaj wypila 500ml wody na caly dzien. A siusialaaaaaa :tak:

Cześć!Przedstawiałam się na wątku plotki,Marcysia urodziła się 15.05.2006-16 dni po terminie i miała imponującą wagę 4430g, tylko, że w tej chwili ma 11 miesięcy i tydzien(jutro zajmę się suwaczkiem)waży "tylko"9720, a to i tak tylko dzieki mojej walce z jej niejedzeniem.Od siódmego miesiąca moja córcia nie chce pic z butelki-nic, ani mleka ani nic...no czasami herbatkę wypije ok.60ml.dlatego zaczęłam tu do Was zaglądać i spodobało mi się, bo Wy piszecie Dziewczyny o wszystkim.Wiekszość z Was mysli jak odzwyczaić maluchy od picia w nocy, ja się cieszę, że tylko w nocy udaje mi się wmusić w nią ok 100ml mleka z butelki(jest na Nuramigenie od 4 miesiąca)...Obiecuję więcej się udzielać i więcej napisać o sobie!:zawstydzona/y:

Nie rodziłam naturalnie-miałam cc(drugie wywołanie 0,5l oxytocyny i nic,9cm rozwarcia i brak postępu porodu)więc zadecydowali cc(po 21godz.porodu...ale było mineło)Mała ma w tej chwili jakies 77cm-mierzyłam sama jak stała.Wzrost ma na 75centylu, a waga ledwo:no: na 50.:no:

Ferula, dzieci z anemią nie mają apetytu. Ja tak się męczyłam z Kubłem, dopóki nie zaczął brać żelaza :-) Teraz jest o niebo lepiej :-) Właśnie wisi przy cycu :-)

no to moim zdaniem przesadzasz troszke...
Jest dluga i szczupla....
Judyta ma nizsza wage (9400 - troche schudla) a wzrostu z ledwoscia 70 cm.
Nie rob sobie problemow tam gdzie ich nie ma.masz zdrowa coreczke z dobra waga!

reklama
Hej ja tez nie rozumiem problemu...sorka? To jak jest na tym 50 centylu czy nawet jeszcze jej troche brakuje to zle:confused: To jest chyba w sam raz jest dziewczyna! Moj tam wazy jakos tak 8.900-9.000 a i tak mi sie wydaje klocuszkiem;-) i lekarze nawet mi nic nie mowia na temat jego wagi. Raz tylko moze jak mial ze 4 miesiace to troche za malo przybral wg pielegniarek ale i tak ped. powiedziala ze nie jest tak zle:tak:

A jesli chodzi o picie to moj zazwyczaj wypija ok 100 max 150 ml dziennie herbatki albo soku z woda.

Do góry