reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga naszych bobasków ;)

Ja mam w domu chyba z 7 rodzajów herbatek. Mały je uwielbia (muszę go częściej przewijać, bo ma tak ciężką pieluchę, że go hamuje). Podaję mu na przemian z przegotowaną wodą. Wypija ponad 500ml dziennie :-) Ma to po mnie. Ja też się zachlewam wiadrami :-)

reklama
Moja Ania to zje i wypije wszystko :eek::baffled: Jeszcze nie trafiłam na rzecz, która by jej nie smakowała. I niestety niestety nigdy nie widziałam, żeby miała dość. Zawsze daje jej małe porcje, ale jak się zdarzy, że dam więcej to zawsze wszystko zje :eek:.
Nie lubi tylko samej wody - krzywi się jakbym jej truciznę dawała.:sick::confused:

no to ja zrobilam wczoraj tak:
kupilam sok klarowny i nalalam do niekapka 50 ml a 200 wody i o dziwo wszystko wychlala naraz.teraz zminiejszam objetosciowo soku no i zobaczymy jak jej pojdzie:)

Krysia zawsze pila malutko srednio 100ml /dzien, a odkad sie ocieplilo i duzo wychodzimy zaczela chleptac wiecej cos kolo 250ml
Podaje jej herbatke rumiankowa (bez cukru), wode, czasem sok ale to zadko i pije wszystko tak samo :confused:
wazy juz ponad 10kg!! ale to dla mnie i tak wydaje sie malo, patrzac ile ona je:eek:

Matko~!!! Jestem w szoku ile wasze dzieci piją!!!!!!:szok: Toola 100ml to mało??? Moja pije 20 ml- albo tak jak wczoraj nic:-:)-:)-( A 400ml Miruś i Jakub no skonam- idę jutro do lekarza, żeby mi powiedziała, czy to jej prawidłowe....

Lilith
próbowałam naprawdę wszystkiego - nie chce żadnych kisielków, tarte na tarce czasem jej daje jabłko (na grubych oczkach- bo ona papki nie znosi). Ale generalnie owoce dla niej to kara i prawie w ogóle ich nie je- może kilka łyżeczek raz na dwa- trzy dni:-:)-:)-( Codziennie oczywiście próbuje jej dawać: słoiczkowe, normalne, w kawałkach, tarte, rozgniatane... na wszystkie sposoby....

Kasiunka 20ml to chyba rzeczywiscie bardzo malo, ale jak nie ma zaparc i jest zdrowa to chyba ok, przypomnialo mi sie ze Krysia pila tez tak malo jak jej jeszcze nie solilam jedzienia i dawalam pic z niekapka, teraz w domu pije z normalnego kubka (pierwszy tydzien lecialo po brodzie) a tylko na spacerze z niekapa (czyli prawie nic), najchetniej podpija mi z mojego kubka :) Moze mieszaj owoce: zmiksuj truskawki z mlekiem albo tarte jeblko z kaszka, ja tak czesto robie jak widze ze samego owoca nie chce.

Toola Pola ma alergię- ona nie może takich cudów jeść- truskawki, mleko, itp. są wykluczone!!!! A zaparcie niestety sie jej zdarzają:-(

Kasiunka moja Ania tak samo jak Pola mało pije jak "wmuszę" w nią 20-40 ml herbatki na dzień to wszystko. Z owoców zje banana, kiwi i melona. Tak samo jak Ty się martwię, że mało pija, ale nie mamy problemów z zaparciami i codziennie robi kupkę.

Kasiunka a jak ona znosi nutramigen?
mozesz sprobowac jej zrobic koktajl....a maliny lubi? moze? moze odrobine zmiksowanego takie koktajlu zamiast porcji mleka by wypila tam mozesz owoce jak co przemycic nawet w odrobinie.
Co do tego jabuszka tak grubo tartego to chodzilo o to by wlansie z takiego zrobic kisiel jak lubi.
jak dla niej tez cos robisz na obiadek to mozesz zrobic np pieczonego kurczaczka z jabuszkiem czy sliwkami a moze zje???

Co do picia u nas wczoraj rekord 700 ml:) ale to pewnie dlatego ze byla na polu:) aha 200 ml wypila niestety samego soku nie rozcienczonego bo zabraklo mi juz picia w duzym niekapku i musialam kupic soczek.pila slicznie z butelki:)

reklama
Do góry