reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

waga Naszych dzieci

mam skierowanie bo pani dr stwierdzila ze to za malo troche i nie zaszkodzi zbadac a ja tez bylam chudzinka i moj maz tez a na sama mysl o pobraniu krwi robi mi sie slabo
Gabunia też mało przybiera i też mamy skierowanie na badania. Nie martw się o pobieranie krwi - to tylko małe ukłucie w paluszek. Pociesz się, że Tobie będzie łatwiej mocz pobrać :-)

reklama
Madziu mój synek ma 3 miesiące i 6 dni i waży 4900 i robiliśmy badanie moczu i wyszło ok my też tacy drobni byliśmy więc i dzieci po nas

Madziu,na pewno bedzie wszystko ok:-):tak: my wczoraj wazylysmy sie w domku i wyszlo rowne 6 kg,nie wiem czy to miarodajne:-) 19 idziemy na szczepienia to pewnie sie dowiemy,juz sie boje.

u nas urodzeniowa 4160
spadek do 3950
dwa tygodnie :4210
trzy tygodnie : 4165
cztery tygodnie : 5100
siódmy tydzień : 5900
i teraz byliśmy na szczepieniu po półtora miesiąca i nie całe 7 kilo :)

Przeżyłam dzisiaj szok: Filip 3 miesiące 16 dni -Waga 7660g wzrost 67cm
Starszak taki wzrost miał w szóstym miesiącu a wagę w siódmym:baffled:.Ale był na piersi a Fifi to butelkowe dziecko:-(.

Mamstud kochana mi tez jak spojrzałam na wagę. Zadzwoniłam do zaufanego pediatry powiedział, że to "koniec skoku wzrostowego".Od czwartego miesiąca nie powinien przybierac wiecej niż 600g miesięcznie.Pozyjemy zobaczymy:sorry2:.

aktualizuję parametry mojej Niuni (na dzień 19.08, czyli 2 miesiące i 26 dni)
waga: 7310 g
wzrost: 68/70 cm (była mierzona 2 razy: przez położną w gabinecie i pielęgniarkę w zabiegowym)

Niezła klucha, co?;-):-D Dodam, że karmię ją piersią, bo mleczko modyfikowane (Enfamil A.R.) jest bleee, w extramalnych sytuacjach, gdy zostaje pod opieka moich rodziców i moje sciągnięte mleczko się skończy , to zje z 60 ml, jak My z M próbujemy jej podać mleczko - ląduje ono w zlewie, a Jaga dalej męczy moje sflaczałe piersi.. Na miesiąc wykorzystuje ok. 200 g ( z czego Mała w rzeczywistości zje ze 100g) mleka Enfamil - czyli chyba nie jest źle..

Pediatra kazał nam się za wczasu zająć Jagą i jej predyspozycją wzrostową. Podsunął pomysł z siatkówką bądź koszykówką - ale mój Kochany Mąż wydarł się, że jego Córcia nie będzie uprawiała zawodowo żadnego sportu - i temat się skończył:tak::-D

reklama
Witam!
Mój synek jest na Nutramigenie. 21 skończył 3 miesiące i ważył 6,640 kg i 70cm. Nasza pani doktor powiedziala, że wielki chłop :)
Pozdrawiamy!

Do góry