Gabunia też mało przybiera i też mamy skierowanie na badania. Nie martw się o pobieranie krwi - to tylko małe ukłucie w paluszek. Pociesz się, że Tobie będzie łatwiej mocz pobrać :-)mam skierowanie bo pani dr stwierdzila ze to za malo troche i nie zaszkodzi zbadac a ja tez bylam chudzinka i moj maz tez a na sama mysl o pobraniu krwi robi mi sie slabo
reklama
martusiiia
Aktywna w BB
mamamatysia
Fanka BB :)
Przeżyłam dzisiaj szok: Filip 3 miesiące 16 dni -Waga 7660g wzrost 67cm
Starszak taki wzrost miał w szóstym miesiącu a wagę w siódmym
.Ale był na piersi a Fifi to butelkowe dziecko:-(.
Starszak taki wzrost miał w szóstym miesiącu a wagę w siódmym

szczęka mi opadła... było słychać? :-) Jestem pod wrażeniem!Przeżyłam dzisiaj szok: Filip 3 miesiące 16 dni -Waga 7660g wzrost 67cm
Starszak taki wzrost miał w szóstym miesiącu a wagę w siódmym.Ale był na piersi a Fifi to butelkowe dziecko:-(.
mamamatysia
Fanka BB :)
Mamstud kochana mi tez jak spojrzałam na wagę. Zadzwoniłam do zaufanego pediatry powiedział, że to "koniec skoku wzrostowego".Od czwartego miesiąca nie powinien przybierac wiecej niż 600g miesięcznie.Pozyjemy zobaczymy
.

aktualizuję parametry mojej Niuni (na dzień 19.08, czyli 2 miesiące i 26 dni)
waga: 7310 g
wzrost: 68/70 cm (była mierzona 2 razy: przez położną w gabinecie i pielęgniarkę w zabiegowym)
Niezła klucha, co?;-)
Dodam, że karmię ją piersią, bo mleczko modyfikowane (Enfamil A.R.) jest bleee, w extramalnych sytuacjach, gdy zostaje pod opieka moich rodziców i moje sciągnięte mleczko się skończy , to zje z 60 ml, jak My z M próbujemy jej podać mleczko - ląduje ono w zlewie, a Jaga dalej męczy moje sflaczałe piersi.. Na miesiąc wykorzystuje ok. 200 g ( z czego Mała w rzeczywistości zje ze 100g) mleka Enfamil - czyli chyba nie jest źle..
Pediatra kazał nam się za wczasu zająć Jagą i jej predyspozycją wzrostową. Podsunął pomysł z siatkówką bądź koszykówką - ale mój Kochany Mąż wydarł się, że jego Córcia nie będzie uprawiała zawodowo żadnego sportu - i temat się skończył

waga: 7310 g
wzrost: 68/70 cm (była mierzona 2 razy: przez położną w gabinecie i pielęgniarkę w zabiegowym)
Niezła klucha, co?;-)

Pediatra kazał nam się za wczasu zająć Jagą i jej predyspozycją wzrostową. Podsunął pomysł z siatkówką bądź koszykówką - ale mój Kochany Mąż wydarł się, że jego Córcia nie będzie uprawiała zawodowo żadnego sportu - i temat się skończył

reklama