reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

WAGA NASZYCH DZIECIĄTEK!!!

Marysia wazy 9150 i ma 72cm - jak na dziecko prawie tylko na mleku (nie licząc skromnego obiadku :-) ) to całkiem nieźle sobe przybiera

reklama
No to niezle Głuszek żeście nadgoniły :) fajnie, bo sie martwiłaś że mało przybiera, właśnie na zdjęciach patrzyłam że jej sporo!!! Jest taka jak Karolek prawie identyko (tak myślę bo mały 2 tyg temu ważył 8950), no tyle że dla chłopców to jest około 50ego :)

Kiedyś były tu pytania co to są centyle. Ja się natknęłam kilka dni temu na taki opis: jeżeli dziecko jest na 10 centylu, to tylko 10 % dzieci waży mniej od niego, a jeżeli jest np. na 90 centylu, to aż 90 % dzieci waży mniej od niego, itd.
Ja tego nie wiedziałam, więc się z Wami dzielę.:-)

Dziewczyny,
jak Wy to robicie że Wasze dzieciaczki tak fajnie rosną?? Ja się dwoje i troję a Zosia przybiera max 300 gram miesięcznie....Niby nie je tak mało a nie przybiera. Myslicie że może mieć taka przemianę materii?? Dodam że ja waże 48 kg...Może to rodzinne...

No powiem wam, ze całkiem fajnie przybiera.... I sporo nadgoniła. Ale nie jest gruba tylko mi ise wydaje że taka proporcjonalna. Ja jestem "grubawa" i wolałabym żeby ona była raczej szczupła niż gruba

KasiaBS nie martw się!!! my też z waga cieniutko... teraz waży 7600 to mało.. i też różnie przybiera na wadze tak ok 200 g m-c.. ale taka uroda bo po za tym wszystko ok

Fusik, dziekuję za wsparcie:-)
Staram sie nie martwić. I tłumacze sobie że nie może być tak zupełnie bezproblemowo, bo poza tym tez wszystko OK:-)
Danielkowi życzymy apetytu!!!

Kasiu nie martw się, pewnie taka Zosi uroda skoro wszystko jest OK. My dziś po ważeniu i wyszło 7350 więc od 18.01 Oli przytyła 250g. Biorąc pod uwagę to, że ostatnio w 2 miesiące! przybrała 200g to całkiem ładne. Pani doktor powiedziała, że tycie może być po rodzicach. Ja jako dziecko bardzo mało ważyłam, byłam bardzo chuda ale zdrowa i Oli może mieć tak samo. Ale rozwija się zdrowo, jest silna. Wyszło jej tylko w morfologii, że ma odrobinę za mało czerwonych krwinek i musimy jeszcze żelazo zrobić. Ale i tak się cieszę bo w końcu zaczęła ładnie jeść i widać tego efekty.

reklama
Kasiu jesli normalnie je to na pewno wszystko ok, w końcu twoja waga tez o czymś świadczy :) gdzieś czytałam że 60 czy 70 % naszej wagi (dorosłych) to geny, pokusiłabym się więc o twierdzenie że w przypadku takich maluchów- które nie mają jeszcze złych nawyków co do żywienia i trybu życia - waga to pewnie z 90% geny!!! a te 10 % to na skrajne wypadki które są przekarmiane albo nie chcą w ogóle jeść :)

Do góry