reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

U niektórych dziewczyn kilogramy biorą się z wody zatrzymującej się w organizmie, niekoniecznie z "tłuszczyku":)
Ja na początku miałam nadzieję, że zmieszczę się w 6-8 kg na + ale to chyba nierealne:) Wiadomo,że zrzucić można każdą wagę, problem jest w tym, żeby się za bardzo nie rozciągnąć.. Ze skórą może być już kłopot:) Przynajmniej w moim, podeszłym wieku:):-):blink::tak:

reklama
Klaudzia, jak Ci kostki puchną, to raczej nie od jedzenia:-) Powinien to skontrolować lekarz. Mnie za każdym razem lekarz sprawdza, czy nogi mi nie puchną. To może być woda.. Może za dużo solisz?

Wróciłam dziś od gina a tam mało nie pękłam ze śmiechu :-)Wszystkim dookoła się chwalę ,że tylko +2 kg i z takim przekonaniem dziś poszłam . Byłam dumna , ze brzuszek rośnie a waga stoi :-) I jak się okazało rzeczywiście stała- u gina wyszło +5 kg.Okazało się , że moja waga się zepsuła . Także pora pogodzić się z faktami - dziś 22tc i +5 kg

Klaudzia, jak Ci kostki puchną, to raczej nie od jedzenia:-) Powinien to skontrolować lekarz. Mnie za każdym razem lekarz sprawdza, czy nogi mi nie puchną. To może być woda.. Może za dużo solisz?

Wiesz wszystko mozliwe bo lubie slone i wsumie dosc sporo ostatnio slonych rzeczy jadlam. Sprobuje ograniczyc sol w tym tyg i zobaczymy. Moze sie poprawi :) a jak nie to napewno przy nastepnej wizycie zapytam poloznej, ale dam sobie glowe odciac ze powie ze to normalne w ciazy... :-) dziekuje za rade :)

a ja 23 tc i 1,5 kg na + ciekawe jak będzie dalej. Ale podobno wyglądam na dużo więcej. Jak ostatnio powiedziałam u teściów, ze przytyłam tylko 1,5 kg to teś stwiierdził, ze waga lekarce na pewno się zepsuła :sorry2:

Wiesz wszystko mozliwe bo lubie slone i wsumie dosc sporo ostatnio slonych rzeczy jadlam. Sprobuje ograniczyc sol w tym tyg i zobaczymy. Moze sie poprawi :) a jak nie to napewno przy nastepnej wizycie zapytam poloznej, ale dam sobie glowe odciac ze powie ze to normalne w ciazy... :-) dziekuje za rade :)
no bo w sumie to jest normalne, tylko niezbyt zdrowe hihi :-) poprzednio zatrzymywałam strasnzie duużo wody w organiźmie. Miałam kategoryczny zakaz soli i ograniczenie wody do 3 litrów. W to niestety wliczały się nie tylko napoje, ale i zupy, owoce i warzywa

u mnie +3 kg na razie, wynik dużo lepszy niż w pierwszej ciąży. pilnuję się troszkę, bo wtedy przytyłam w sumie 17 kg :szok: teraz wolałabym skromniej :baffled:

od 3 dni stopy mi puchną i pewnie to od tych upałów, pogoda nas teraz nie rozpieszcza :tak: solić faktycznie w takim wypadku nie wolno, ale ilość wypijanych płynów (czytałam ostatnio) nie ma wpływu na puchnięcie.

mi przed tygodniem (czyli przed urlopem) wskazywało 1kg+ ale teraz to pewnie jest więcej. ja bardzo mało solę a wody dużo piję i nie mam problemu z puchnięciem stóp. Mi gin powiedział żeby nie przekraczać 3 litrów napojów na dobę bo wtedy woda się zbiera w organiźmie i się puchnie.

mi przed tygodniem (czyli przed urlopem) wskazywało 1kg+ ale teraz to pewnie jest więcej. ja bardzo mało solę a wody dużo piję i nie mam problemu z puchnięciem stóp. Mi gin powiedział żeby nie przekraczać 3 litrów napojów na dobę bo wtedy woda się zbiera w organiźmie i się puchnie.

A co ja mam powiedzieć ?
Ja ogólnie mało piję i nie umiem wypic np 3-ech litrów jakiegokolwiek płynu dziennie... :-(
Nie umiem tyle wlać w siebie ani wody, ani soku ani czegokolwiek innego.
Mi się wydaje, że ja piję max 1 litr czegokolwiek/dzien.
Wiem-mało trochę-ale nie umiem się zmusić....

reklama
A co ja mam powiedzieć ?
Ja ogólnie mało piję i nie umiem wypic np 3-ech litrów jakiegokolwiek płynu dziennie... :-(
Nie umiem tyle wlać w siebie ani wody, ani soku ani czegokolwiek innego.
Mi się wydaje, że ja piję max 1 litr czegokolwiek/dzien.
Wiem-mało trochę-ale nie umiem się zmusić....

ja mam tak samo:-(nawet jak jest mega upal:-(

Do góry