reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

:szok: wow dziewczny jak to zrobiłyście??? Mi raz udalo się schudnąć 20 kg ale to z nadmiaru pracy i stresu.
Kilolek, ja najpierw miałam problem z anoreksją, potem przytyłam do 90 kg (bez wchodzenia w szczegóły) i zeszłam z tej wagi licząc kalorie i pisząc je wszystkie w zeszyciku... Przy czym jadłam wszystko co mi się podobało byle się zmieścić w 1200 kcal tzn czasm nie jadłam obiadu tylko np całą czekoladę itd. No najzdrowsze to to nie jest, ale skuteczne:baffled::tak:

reklama
:szok: wow dziewczny jak to zrobiłyście??? Mi raz udalo się schudnąć 20 kg ale to z nadmiaru pracy i stresu.

ja bynajmnieaj nie jestem szczupłą mamusią. Przed ciążą wazyłam 80 kg :zawstydzona/y:a teraz 81,5.
i te moje 1,5 kg na + prezentuje się w tej chwili tak...

a w pierwszej ciąży... przed 55 kg... po 78 :zawstydzona/y:
Kilolek... kochana, Ty się głupotami przestań przejmować! Wyglądasz ślicznie! i później też będziesz wyglądać ślicznie! jak każda z nas:)

u mnie jutro kończy się 22 tc i na plusie mam +6 kg. oczywiście standardowo dostało mi się od ginki, że to dużo, ale już nie zamierzam się tym martwić! tym bardziej, że biorę leki, które zatrzymują wodę w organizmie (na wysokie ciśnienie) , więc dlatego moge mieć wyższą wagę.
i widzę, że te kg idą mi w brzuch, bo nigdzie więcej nie tyję, a brzuchol coraz większy :-)

u mnie jutro kończy się 22 tc i na plusie mam +6 kg. oczywiście standardowo dostało mi się od ginki, że to dużo, ale już nie zamierzam się tym martwić! tym bardziej, że biorę leki, które zatrzymują wodę w organizmie (na wysokie ciśnienie) , więc dlatego moge mieć wyższą wagę.
i widzę, że te kg idą mi w brzuch, bo nigdzie więcej nie tyję, a brzuchol coraz większy :-)
6 KILO TO DUŻO????:szok::confused: no nie wydaje mi się!!!! Nawet książkowo bym rzekła:tak:! I ciesz się że tylko w brzucho Ci idzie:tak:. Mnie na początku tez tylkow w brzuch, ale teraz to już raczej tyłek też jakiś taki....:baffled: A i udka już niezbyt:baffled:. Trudno:-D

no to i ja sie pochwale swoja waga..przez 4 tygodnie przytylam 3 kilo wiecej..czyli teraz waze 67kilo...od poczatku ciazy 10kilo wiecej..tyje teraz w dosc szybkim tepie...teraz to jakos 1kilo na tydzien...wiec jak dobrze pojdzie to do konca ciazy mam jeszcze 18tygodni..wiec jeszcze z 18kilo:szok:oby nie..kobieta,ktora jest o miesiac wyzej w ciazy,ktora sprzedaje wozek ma mniejszy brzuch ode mnie..az mi jakos glupio bylo;-)i probowalam przy niej brzuchal troche wciagac bo az moj M zauwazyl roznice..no ale wezmy poprawke ze kobietka bylas wogole jakas szczuplejsza ode mnie..a ja to i w dupsku wieksza i w piersiach i biodrach..cala taka jestem napompowana:tak:

reklama
Gawit - czytalam w ksiazce wlasnie i w tym tygodniu co jestesmy powinnysmy wlasnie przytyc 5-6 kg. To wcale nie jest duzo:tak: Ja tez mam 6kg na plusie i jestem bardzo z siebie dumna:tak: bo w pierwszej ciązy mialam juz 10kg w tym tygodniu co teraz jestem i nigdy mi nie powiedzial gin ze za duzo:baffled:

Do góry