reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Waga w ciąży i po ciąży...

No nie do końca chyba riolci o to chodziło

Ja rozumiem to w ten sposób że od teraz reszta bedzie stanowić 40% tzn to co do tej pory przytyłyśmy to 60% całości
czyli jeżeli 10kg=60%
to całość to 17kg
17kgx0,6 =10,2kg
17kgx0,4 = 6,8kg
Czy ja się mylę? :confused:

tez tak myślę, że chodzi, że przez pierwsze 6 miesięcy przybrałyśmy 60% całości a ostatnie 3 miesięce zostaje nam 40% tego co mamy przytyć ;-)

reklama
Maa to było do mnie? Przytyje jeszcze 11 kg ? :-D
Zartuję oczywiscie-to chyba wychodzi , że przybiorę na wadze jeszcze ze 4 -5 kg.
WOW fajnie by było-mo maksymalnie chcialam sie znmiescic w 12 kg :-)

ja przez ostatni miesiąc przytyłam 2 kg, czyli mam już 8 na plusie. o dziwno nawet ginka się nie czepiała, a zawsze jej moja waga nie pasowała :-) i wychodzi na to, że zmieszczę się w 12 kg :-) no zobaczymy jak to będzie "w praniu" :-)

A ja się dzisiaj zdziwiłam jak stanęłam przed lustrem. Ni z gruszki, ni z pietruszki brzuchol mi urósł :-D I na dodatek, od kilku tygodni twierdziłam, że przytyłam 4 kg, weszłam na wagę a tam +6,5. Dziwy, dziwy...

Tak ja też zauważyłam że ten miesiąc był kluczowy dla brzuszka--uróóóósł, ale waga nie bardzo tylko 1 kg na razie na plusie mam 3 kg ;-)

Wiatm wszystkie =) Ja też się troszkę denerwuję bo dopiero przytyłam 3 kg ale z dzieckiem niby wszystko jest ok, cały czas kopniakami daje o sobie znać...:-) A jak tam z wagą u innych mam listopadowych? Dodam jeszcze że moja córeczka ma przyjść na świat 12 listopada a ja sama urodziłam się 4 :-) może nam się uda i będziemy obchodziły urodzinki razem...

reklama
27 tydzien i 2kg na plusie w ciagu ostatnich dwoch tygodni!!! jak tak dalej pojdzie, 1kg tygodniowo to hohoho raczej mnie dzwigiem zawioza na porodowke, razem mam juz 18 funtow, czyli okolo 8.1:szok:kg

Do góry