reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

reklama
Ja od porodu juz zrzuciłam 13 kg ale jeszcze z 10 mogłoby sobie pojść :-D No i ten flak fatalny ;/ OD kiedy można brzusia ćwiczyć, tak spytam przy okazji? Pamiętam, ze kiedys już poruszałyście temat ale wyleciało mi z kalarepy:confused::confused::confused:

a ja dzisiaj się poryczałam bo myślałam że się wcisnę w spodnie z przed ciąży i się rozczarowałam, i dalej w ciążowych muszę chodzić:( na nowe szkoda kasy bo liczę że moze jeszcze ten fałd skórno-tłuszczowy na brzuchu jeszcze mi zniknie?

spokojnie zejdzie wszystko :)

u mnie waga od kilku dni stoi i jeszcze zaparcia sie przyplataly i nawet czasem czopek glicerynowy nie skutkuje ;/

a pijesz herbatki na laktacje ?? ja widze , ze jak je pije to nie tylko malemu baki leca , ale mi tez i od razu do kibelka gonie :) moze sprobuj ??

Ja od porodu juz zrzuciłam 13 kg ale jeszcze z 10 mogłoby sobie pojść :-D No i ten flak fatalny ;/ OD kiedy można brzusia ćwiczyć, tak spytam przy okazji? Pamiętam, ze kiedys już poruszałyście temat ale wyleciało mi z kalarepy:confused::confused::confused:

chyba dopiero po 6 tyg. o ile porod byl SN , ale moze sie myle ;)

spokojnie zejdzie wszystko :)

a pijesz herbatki na laktacje ?? ja widze , ze jak je pije to nie tylko malemu baki leca , ale mi tez i od razu do kibelka gonie :) moze sprobuj ??

ooo, a jakie polecasz? popijam czasem hipp natal, ale nic nie daje.
i w ogole od tyg waga stoi w miejscu:wściekła/y: karmie mieszanie i sie boje ze te kg juz tak zostana.
i jak tu nie miec deprechy poporodowej:baffled:

cwiczenia te prawdziwe typu brzuszki to po 6 tygodniu, najlepiej po kontroli u ginka
a teraz mozesz robic takie dleikatne
w ciazy miesnie brzucha sie rozchodza i zeby wrocily na miejsce to wydychajac powietrze staraj sie pepek dac jak najblizej kregoslupa, jakbys chciala go tam wcisnac oddechem
takie cw dala mi polozna na teraz

A ja myslalam ze to tylko ja mam takiego flaka a wszystkie inne juz w przedciazowych ciuchach biegaja :-D
Ja duzo przytylam w ciazy - 25kg, mam jeszcze 10 na plusie.

elifit mi polozna mowila ze po cesarce to wszystko wolniej wraca do normy, wiec sie nie przejmuj, bo 5 tyg to nieduzo. Ponoc nawet do 6 miesiecy moze to zajac.

A jesli chodzi o cwiczenia to mi powiedziano ze po cc dopiero po 3 miesiacach mozna, wiec planuje sobie przynajmniej jedna pare spodni i jakas spodnice kupic bo mam juz dosc ciazowych ciuchow!

ja w ciąży 20+ kg, w tej chwili jeszcze jakieś 12 do zrzucenia. Ale flak mi schodzi powolutku, może uda się jeszcze chociaż kilka zrzucić...
pasy poporodowe to z tego co wiem można dopiero po połogu
a ćwiczenia tak samo, z tym że te bardziej intensywne to nawet dopiero po roku- np bieganie. Na szkole rodzenia mielismy spotkanie z fizjoterapeutką która zrobiła nam porzadny wykład na ten temat i ja jednak narazie troche sie powstrzymam. Zresztą miałam wielkie plany a widzę, że przy małej to spełznie na niczym bo to mamusi cycuś :)

mi 8kg zostało i w spodnie sie nie dopinam. Na razie waga stoi w miejscu. Jak połóg minie to może dzięki ćwiczeniom waga szybciej spadnie.

ooo, a jakie polecasz? popijam czasem hipp natal, ale nic nie daje.
i w ogole od tyg waga stoi w miejscu:wściekła/y: karmie mieszanie i sie boje ze te kg juz tak zostana.
i jak tu nie miec deprechy poporodowej:baffled:

ja tutaj wyboru nie mam za bardzo
kupilam z Weledy herbatke oni tylko jedna maja powinna w Pl byc , ale jest dosc droga :/ za to dobrze dziala i sama naura podobno w niej , napewno lepsza od Hippa nie slodzona jest itd.

a kg zejda !! w koncu dopiero co rodzilysmy , a juz chcemy figury miec jak przed , albo lepsze ... sama na tym sie lapie , ze wymagam niewiadomo czego jakbym zapomniala , ze dopiero rodzilam niedawno ;))

ja w ciąży 20+ kg, w tej chwili jeszcze jakieś 12 do zrzucenia. Ale flak mi schodzi powolutku, może uda się jeszcze chociaż kilka zrzucić...
pasy poporodowe to z tego co wiem można dopiero po połogu
a ćwiczenia tak samo, z tym że te bardziej intensywne to nawet dopiero po roku- np bieganie. Na szkole rodzenia mielismy spotkanie z fizjoterapeutką która zrobiła nam porzadny wykład na ten temat i ja jednak narazie troche sie powstrzymam. Zresztą miałam wielkie plany a widzę, że przy małej to spełznie na niczym bo to mamusi cycuś :)

pasa bym nie nosila .. miesnie musza pracowac , a wnim sie rozleniwiaja
w koncu nawet robiac codzienne czynnosci miesnie cwicza troche , a w pasie nic :( ale kazdy ma inne zdanie na ten temat :)
przy maluchach wszystko ladnie zejdzie :) a jak zaczna byc bardziej aktywne to juz wogle :-D

reklama
asionek
zgadzam się w 100% :) nie ma co przesadzać bo przy dzieciach szybko nam zleci :)

ja już nawet apetytu takiego jak w ciąży nie mam, a słodyczy to jak diabeł święconej wody unikam, chociaż korci :p ale boje sie żeby też małej nie zaszkodziły.

Do góry