reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Waga z przed ciąży, w ciąży i po.

w pierwszej ciąży przywalilam prawie 30kg,z 62 na 91 szok!!!!!!!!!!
teraz z lekką nadwagą : 73kg.......planuję być na diecie,nie obżerać sie !
moje dziecie ważyło 4400 brzuch miałam ogromny,ale to ile kobieta przytyje nie ma nic wspólnego z wagą dziecka!

zygało mnie aż do 6 miecha,deprecha,płacz w poduszkę to było coś okropnego.
rano codziennie krew z żółcią bo na czczo,w ciągu godziny leciałam 8 razy do sroca:/

O WOW :szok::szok:

JA w pierwszej ciąży miałam mdłośći od ok 6 tyg do 14...
Dramatem była podróż do pracy - 1h w kolejce podmiejskiej...herbatka imbirowa w termosie i heja :baffled:

Wymiotowałam kilka razy
Jedna sytuacja była dość komiczna:
Była w Urzędzie Miasta Chicago - załatwiałam sprawy dla mojego biura w którym pracowałam ...wpadłam do jedynej w urzędzie toalety publicznej...a tam z 20 kobitek...dopadłam do kibelka i wymiotuję...a tu rozmowy ucichły :baffled: więc ja krzyczę"I am pregnant!!!!!!!!" i słyszę życzliwe uśmiechy i doping "Go ahead sweety!!!!!" :-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
rudson to teraz wiesz,czemu mdłością mówię NIET

ja też pamietam u mnie sytuacje,kiedy pracowałam w hurtowni papierochów,zygałam do kartona na śmieci,nie wiedziałam,że przyszedł klient, stał i się patrzył,jak ze łzami w oczach i śpikiem,który wargę mi przecinał mówię do niego "no wie pan co? mógłby pan przynajmniej dzięń dobry powiedzieć" hehe

Lilout możemy sobie rękę podać bo ja mialam identycznie co TY w pierwszej ciązy, jak po 6 miesiącu sie skończyły wymioty i zaczęła sie zgaga !!!!!!!!!! Wiec ja tez mówie NIE mdłością !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ja zaczynałam z wagą 55. Od 4 tygodni (w co aż trudno mi uwierzyć bo jak się później okazało od 2 dnia niespodziewanej ciąży) nie jestem w stanie nic wziąć do ust i spadłam do 51, ale podobno potem i tak się ładnie nadrabia.

Ja w pierwszej ciąży startowałam z wagą 60kg, potem schudłam parę kilo przez te straszne wymioty, no i skończyłam na 73kg przy wroście 172

a teraz ważę 55kg i mam nadzieję, że ominą mnie te wymioty:)) choć to dopiero się okaże, bo w pierwszej ciąży zaczęło mnie męczyć tak około 3 miesiąca do 7

reklama
ja mam 59 -60 kg przy 172 cm narazie ani nie męczy mnie głód, ani wymioty czuje się normalnie

w 1 ciazy startowałam 65 kg dobiłam do 84,5 kg potem w 8 mcy schudlam do 55 kg. Teraz mam zamiar się pilnować z wagą bo w 1 ciązy obżeralam sie na maksa...

Do góry