reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek dla mam karmiących piersią

Iza - a kaszki mleczne też odpadają? Może nabiał w postaci serków, jogurtów, kefirów wystarczy...? Popytaj się swojej lekarki, może coś Ci doradzi :tak:
A u nas Ola jak tylko widzi poduchę rogala to by mogła co 15 minut być przy cycku, a jak poduchy nie widzi to jest spokój - oczywiście do czasu :happy: Nadal często się cycamy, ale chyba wyeliminuję jej jedno karmienie w dzień - bo karmimy się trzy razy tak porządnie. No i chciałabym żeby zostały tylko poranne i wieczorne karmienie... No ale zobaczymy.

reklama
Mamjakty - myślę, że wystarczy ;-) Karolka je kaszki na mleku (w końcu ;-)) i codziennie jogurcik i serek żółty :-D tylko się zastanawiam co jej dać zamiast cycka wieczorem :sorry2: może wiosna tak szybko nie przyjdzie i jeszcze chociaż z miesiąc pokarmię :sorry2: mojej szwagierki córka po skończeniu cycania nie chciała z nabiału nic, nie chciała żadnego mleka i od 9 miesiąca nic nie dostawała (od czasu do czasu tylko jogurt), do tego doszły słodycze i napoje słodkie no i próchnicę ma to dziecko wielką (a ma dopiero 3 latka) :no: nie chcialabym, żeby Karolka w wieku 3 lat prawie zębów nie miała, a te co ma musiała mieć plombowane ;-)

izkab a co alergia Cię męczy??
co do diety Karolci. To spokojnie, serki, jogurty i kaszki na mleczku starczą. Dzieciaczki cyckowe tak mają że jak kończy się cycanie to żadnego mleka nie chcą. Najlepiej popytaj się pediatry.

mamjakty odkąd Blanka nie cyca się w dzień to mi lepiej z tym. Do zasypiania nie potrzebuję cyca. Jedynie wieczorem po kąpieli i w nocy, ale w nocy od paru dni tylko się budzi. Może moje dziecię dorasta?? hmmm :)

Daga - no, niestety :zawstydzona/y: i to taka, że się po nocach duszę... w zeszłym roku tak mi z nosa kapało, że Karolka przy cycku, a ja z chusteczką przy nosie non stop, śmiałam się, że woreczek bym musiała sobie przywiązać do nosa :-D no, ale wtedy Karolcia była mała, więc jakoś wytrzymałam ;-)

izkab to możemy sobie łapki podać. Ja też straszny alergik. I też się boję wiosny, lata. W tamtym roku też było ciężko, kichawa i z nosa ciekło.

My wlasnie wychodziomy z 3dniowki. Bartek w trakcie goraczki ciagle wisial przy cycu jak nowordek. Az mni piersi bola.

Dziewczyny w trakcie karemienia spokojnie mozxna brac leki na alergie- cetyryzne i loratadyne.

Daga - no to piąteczka ;-) no niezbyt to przyjemna dolegliwość, ale zawsze powtarzam, że bywają gorsze ;-)
Celinka - dobrze, że mówisz, bo mi lekarka nie pozwoliła nic brać :-( muszę ją w tym roku jeszcze raz podpytać...

Celinko o masz mi też nikt nie powiedział że mogę coś brać. Choć w tamtym roku jakoś dawałam radę. U mnie najgorszy jest czerwiec i połowa lipca potem jest już luzik.

izkab dokładnie są gorsze dolegliwości ale alergia też nieźle daje popalić i uprzykrza życie.
U mnie ta alergia sezonowa to pikuś. Ale też jestem uczulona na miejscowe środki znieczulające.

reklama
Do góry