U nas to samo, ja i moja córa (6 lat) przechorowalismy cały listopad i pół grudniaU nas ostatnio słowem na topie jest siurak. Bywa jeszcze Tytol - w odpowiednich sytuacjach, i poprostu penis. Czasem padaja pytanie do mnie dlaczego lub gdzie mam siuraka. To odpowiadam ze jestem dziewczynka a dziewczynki maja waginę, ale też nazywam zamiennie miękką muszelką.. padło kiedyś pytanie dlaczego miękką wiec wytłumaczyłam ..zależy też ,z którym rozmawiam ,bo maluch jeszcze sie tak nie interesuja.. i odpowiedzi typu muszelka i siurak nie wywołuja wiecej pytań ..Dla starszego jest już penis i wagina i wie dlaczego . To trudny temat. Z tym nazywnictwem jednak rzeczywiście fajnie jest gdzieś uzywac tych prawidłowych nazw biologicznych zamiennie
Mnie zawsze bawiły nazwy mojej matki np . Psitkajak wspominała ze mam umyć sobie psitke czy cipke to zawsze sie smialam .. ja mowie chlopakom żeby umyli swoje miejsca intymne poprostu
Jeju .. u nas w przedszkolu pogrom.. wlasnie grypakosmos… moje odpukac zdrowe..
reklama
Żołna
Fanka BB :)
Psitka u nas też jest. Albo psituniaU nas ostatnio słowem na topie jest siurak. Bywa jeszcze Tytol - w odpowiednich sytuacjach, i poprostu penis. Czasem padaja pytanie do mnie dlaczego lub gdzie mam siuraka. To odpowiadam ze jestem dziewczynka a dziewczynki maja waginę, ale też nazywam zamiennie miękką muszelką.. padło kiedyś pytanie dlaczego miękką wiec wytłumaczyłam ..zależy też ,z którym rozmawiam ,bo maluch jeszcze sie tak nie interesuja.. i odpowiedzi typu muszelka i siurak nie wywołuja wiecej pytań ..Dla starszego jest już penis i wagina i wie dlaczego . To trudny temat. Z tym nazywnictwem jednak rzeczywiście fajnie jest gdzieś uzywac tych prawidłowych nazw biologicznych zamiennie
Mnie zawsze bawiły nazwy mojej matki np . Psitkajak wspominała ze mam umyć sobie psitke czy cipke to zawsze sie smialam .. ja mowie chlopakom żeby umyli swoje miejsca intymne poprostu
Jeju .. u nas w przedszkolu pogrom.. wlasnie grypakosmos… moje odpukac zdrowe..
Jotka_
Haha zabawnie brzmi jakośPsitka u nas też jest. Albo psitunia![]()
Wiecej jak Połowa dzieciakow z grupy najmniejszego ma grype! A 21 .01 maja wystep na dzień babci i dziadka … i juz sa glosy o przebiesieniu .. a tesciowa specjalnie wizyte u lekarza przebosiła.. eh …
Mysmy chorowali caly pazdziernik.. ja mialam KRZTUSIEC… matko i córko prawie sie przekrecilam jednej nocy … maz mi zycie uratował wyciagajac mnie w łóżka na balkon .. nikomu nie zycze
O kurcze, to już ostroHaha zabawnie brzmi jakoś
Wiecej jak Połowa dzieciakow z grupy najmniejszego ma grype! A 21 .01 maja wystep na dzień babci i dziadka … i juz sa glosy o przebiesieniu .. a tesciowa specjalnie wizyte u lekarza przebosiła.. eh …
Mysmy chorowali caly pazdziernik.. ja mialam KRZTUSIEC… matko i córko prawie sie przekrecilam jednej nocy … maz mi zycie uratował wyciagajac mnie w łóżka na balkon .. nikomu nie zycze
My we wtorek wizyta u lekarza, niby został katar, ale coś tam też kaszle więc osluchamy.
Niech już będzie wiosna !!!
U
użytkownik 220722
Gość
Ja z moją tak często nie chodzę bo to "po wsi noga" - drepcze po całym kościele lub placu przed to zamiast się skupić na mszy to muszę ją (albo mąż) gonić i pilnowaćByłam teraz z najstarszym i z najmłodszym w kościele. I przed nami siedziało małżeństwo z 4 dzieci. Chłopiec ok 6-7 lat, dziewczynki na oko 5-3 lata i taki noworodek po dodatkach chyba dziewczynka .. i tak patrzyłam na nich jak sobie radzą z całą gromadką i serio pełen podziwmy musimy rozdzielać chłopaków bo się zaczepiaja cały czas ci mniejsi bo najstarszy to juz rozumie po co tam chodzimy
dlatego raz biorę z nim najmłodszego, a raz środkowego.
Ale dlaczego o tym piszę, spojrzałam na nich i pomyślałam, jej jak się uda to właśnie tak bedziemy wygladani z tym noworodkiem i sie strasznie rozczuliłam ..
U
użytkownik 220722
Gość
Ja mówię cipcia - mała szybko podlapała i wie też ,gdzie ma pachwinyMy póki co mówimy pipka i siusiak![]()
U
użytkownik 220722
Gość
Ostatnio mała stwierdziła,że jest chłopcem - mówię jej spokojnie ,że chłopcem jest tata, wujek Kamil,dziadek,Nikodem (ogólnie wymieniałam kilku facetów z rodziny) i dodałam,że Basia jest dziewczynką tak jak mama, Lilka, Ciocia Karolina bo mamy cipcie a chłopaki nie - to tak chwilę pogdybała a i tak stwierdziła ,że jest chłopcem a za jakiś czas już z powrotem była dziewczynką bo chciała być księżniczką Kokoliną jak Sula z Binga 

Mówiłam o tym mężowi to tylko skwitował to pół żartem pół serio,że nie da jej kasy na operację,że sama będzie musiała sobie uzbierać
Mówiłam o tym mężowi to tylko skwitował to pół żartem pół serio,że nie da jej kasy na operację,że sama będzie musiała sobie uzbierać
reklama
Jotka_
U mnie, jeżeli będzie książkowy cykl jak poprzedni to owu wypadnie na weekend
wiec zapowiada się dużo relaksu po ciężkim tygodniu pracy
testowanie dopiero w lutym