reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek dla mam,które starają się o kolejne dziecko :)

U mnie tak samo, ogólnie jestem słaba i bez życia, starsza kąpie młodsze bo coś tam się bawia w łazience i luz, dzieci ida spać max 18:30 więc chyba zapodam netflixa i będę leżeć..
O ktorej! Matko bosko .. moje dopiero o 20 to ida do kapieli :) wlasnie sie usypiaja o 18:30 to u nas jest środek dnia! 😂

reklama
To ja tak mam w tym cyklu. Udało mi się pięknie wyłapać pik lh, działaliśmy intensywnie, więc mam spore nadzieje. Jutro wizyta u gina i albo potwierdzi ze ona była albo czar pryśnie 😅
Trzymam kciuki!
Ja juz zaczynam mieć śluzik przed owu wiec jak narazie wszystko idzie zgodnie z kalendarzem ..

O ktorej! Matko bosko .. moje dopiero o 20 to ida do kapieli :) wlasnie sie usypiaja o 18:30 to u nas jest środek dnia! 😂
U nas ogólnie są dość intensywne dni, właściwie codziennie jakieś zajęcia i te moje dzieciaki same są już zmęczone o 18 🫣 oczywiście latem będzie ciut inaczej, wtedy do 20 śpią, ale też ja tego potrzebuje, czasu tak dla siebie w 100 % i męża.
Przy 5 dzieci jest to trudne, wieczory mnie ratują 😆

Ja jutro powinnam dostać okres i pewnie przyjdzie, narazie nie czuje ale od porodu w ogóle nie czuje nadchodzącej miesiączki, za to czuje owulacje, a wcześniej tego nie czułam. Nie nastawiam się na brak miesiączki, mimo że starania były, bo ostatnie badanie nasienia męża były fatalne. Mimo że prowadzi zdrowy tryb życia, ale co jakiś czas ma infekcje i pracuje w szkodliwych warunkach.. :(

U nas ogólnie są dość intensywne dni, właściwie codziennie jakieś zajęcia i te moje dzieciaki same są już zmęczone o 18 🫣 oczywiście latem będzie ciut inaczej, wtedy do 20 śpią, ale też ja tego potrzebuje, czasu tak dla siebie w 100 % i męża.
Przy 5 dzieci jest to trudne, wieczory mnie ratują 😆
Ja utrwalilam ze masz dwoje bobasow 🙈🙈 matko skad mi sie to wzielo .. no przy piatce to pewnie jeszcze wiecej bozcow masz .. ja poprostu niewyobrazan sobie zeby moje dzieci o 18:30 spały 😂 , jak tobie sie udaje to wielki ukłon .. my o 18:30 to od rana widzimy sie dopiero 2 godziny .. nie ma szans .. z reszta ja po robocie też jestem za nimi steskniona i mam potrzebe ich obecności nawet jak jestem zdenerwowana jakoś 😁😁😁

Marzenie... Moja córka chodzi spać ok 20 (chyba że ją ścigam do nauki to potrafi i o 18 być śpiąca 😅🤣🤣 za to wstaje 5-6 rano 😵‍💫 a syn to nocny marek. Zagonić go przed 22 do spania to sukces, za to spałby do 10... 🥴
Ja czuję zjazd emocjonalny i totalne zmęczenie. Niby seksy były, ale nie wiadomo czy trafione i jakoś na tą chwilę nie sądzę żeby się udało. W domu trochę napięta sytuacja bo wiele rzeczy się akurat składa z terminami. Hydraulik ma wejść w weekend na budowę, my jedziemy na chrzciny, koniec semestru, wystawianie ocen i od groma mamusiek roszczeniowych gdzie dzieciom w ogóle nie zależy. Córka staje okoniem do nauki, syn nic się nie słucha i jeszcze chyba sunia cieczki dostanie bo jej się agresor włącza do wszystkiego co się rusza a tez tak miała ostatnio... Także odliczam dni to ferii i choć mam zamiar to wiem że i tak się w ferie nie wyśpie 😵‍💫

Ja utrwalilam ze masz dwoje bobasow 🙈🙈 matko skad mi sie to wzielo .. no przy piatce to pewnie jeszcze wiecej bozcow masz .. ja poprostu niewyobrazan sobie zeby moje dzieci o 18:30 spały 😂 , jak tobie sie udaje to wielki ukłon .. my o 18:30 to od rana widzimy sie dopiero 2 godziny .. nie ma szans .. z reszta ja po robocie też jestem za nimi steskniona i mam potrzebe ich obecności nawet jak jestem zdenerwowana jakoś 😁😁😁
Tak dokładnie, wszystko zależy kto jak ma, gdybym o tej 18 widziała ich 2h to bez szans żeby szły spać, choć u nas jest tak, że oni faktycznie są już dość zmeczeni.
Ja mam 5, z tym że część to już pelnoletnia, część zaraz będzie pelnoletnia, więc wiesz 😆 dwójkę to mam maluchów i 40 na karku więc czas to mi się kurczy 🫣

Piątka dzieci - fajna gromadka 😁
A zdarza Ci się słyszeć jakieś niemiłe komentarze? Ja nawet o trójce nie raz widziałam teksty "Jak można mieć tyle dzieci / patologia" itp 🫣 Mam wrażenie, że większe zrozumienie jest wobec ludzi, którzy nie chcą mieć w ogóle dzieci niż wobec tych, co mają więcej niż dwoje...
No ale nie będę się przejmować głupimi ludźmi, całe życie marzę o trójce dzieci 🥰

A zdarza Ci się słyszeć jakieś niemiłe komentarze? Ja nawet o trójce nie raz widziałam teksty "Jak można mieć tyle dzieci / patologia" itp 🫣 Mam wrażenie, że większe zrozumienie jest wobec ludzi, którzy nie chcą mieć w ogóle dzieci niż wobec tych, co mają więcej niż dwoje...
No ale nie będę się przejmować głupimi ludźmi, całe życie marzę o trójce dzieci 🥰
Niestety, wielodzietność kojarzona jest z patologia, co jest przykre.
Może nie tyle komentarze bo jednak na codzień obok mnie na spacerach jest głównie dwójka dzieci, trójkę mam starsza dużo, ale pamiętam te oczy jak byłam w zaawansowanej ciąży z trzecim dzieckiem i dwójka obok 🤐

reklama
O fajny temat ja mogłabym elaboraty pisać.. najgorszym komentarzem dla mnie jest „to kiedy czwarte” .. to taka klasyka jak komuś doj***ć tak żeby zrozumiał ale żeby nie dać poznać ze to zlosliwe nasmiewanie.. u nas po informacji ze czekamy na 3 bobasa wlasnie dlatego - radykalnie zmniejszyla sie liczba znajomych z ktorymi utrzymujemy kontakt

Do góry