reklama

Wątek główny

reklama
Tygrynko szczepionka MMRV. Narazie jest ok ale czytalam, ze nawet do 10 dni po szczepieniu moga wystapic skutki uboczne:-(:szok: i to jakies drgawki:szok::szok:
No niewiem...jak do tej pory to wszystkie znosila bardzo ladnie. Dzisiaj byla tylko marudna i ciagle wolala "mamamamamama" i musiala byc przy mnie - bidulka moaj.
A jak jest w PL ze szczepieniami szczepicie teraz? My mamy juz termin w polowie lutego na badanie i szczepienie (memingokoki).
A co do orchideii to zapraszam na forum (banerek w sygnaturce):-):tak:Fajni ludzie i mila atmosfera.

my w 13mies idziemy na ta co Wy, potem chyba jakoś latem ostatnia dawka 6w1. i też zastanawiam się nad meningokokami...
a o skutkach ubocznych nie myśl, na pewno nic nie będzie malutkiej!!

Luckaa my plany urodzinowe już mamy :) czekam na zaproszenia (jak dojdą to się pochwalę ;)), roczek robimy u teściów, bo będzie nas 17 osób plus 4 dzieci, więc u nas się nie pomieścimy. będzie wynajęty znajomy kucharz, ale jedzenie standardowe - rosół, schabowy, kurczak, bo to najbardziej ludziom smakuje ;) do tego tort w jakimś super kształcie, liczne ozdoby typu alony, bannery, serpentyny... dzieciowa muzyka i takie tam :) już się nie mogę doczekać :D

Nas czeka szczepionka w 12-tym i 13-tym mies zycia dziecka a kolejne dopiero jak dziecko bedzie mialo 2 latka
banana_smiley_20.gif

Hejka i my sie witamy tez juz jestesmy sami tesciowa pojechala :) i tak znow smutno i pusto ehhhh, Dominik znow musi sie przestawic bo tak to przez prawie miesiac mial kogos innego niz rodzicow :) polubil obie babcie :)
U nas jak narazie zabek jeszcze jest ale od czasu do czasu widze na pluszakach cos podobne do krewki :( czyli cos tam sie dzieje! Nasz lekarz rodzinny radzil nam abysmy go zostawili i zobaczymy co sie bedzie dzialo , a wydaje mi sie ze ida kolejne zebole!

Tygrynko-wspolczuje ci tych wrazen, wiem cos o tym bo moja siostra tez przeszla podobnie a ja znia bo zostalam w szpitalu ale spalysmy na kocu na podlodze (te szpitale!!)
Monikasia-my juz umowilismy sie na to roczne szczepienie czyli za 2,5 tyg
Agapa i Edyta -powodzenia w staraniach :) my moze za 2 latka :)
Kasia-
gratuluje zabkow i nowych umiejestnosci u Milenki :)

Pozdrawiam was goraco !!!!

Hej,
my juz po spacerku. Dzisiaj pieknie bylo, tak wiosennie:)
Teraz sie troszke boje bo mala ma cieplutka glowke i niewiem juz co myslec...Jeszcze do tego 2 gorne dwojeczki sie przebijaja (dolne juz sa), tak mi jej szkoda:(
Czy Wy wychodzicie z dziecmi po szczepieniu na spacer?Bo mi M suszyl glowe wczoraj, zebym nigdzie nie wychodzila.
Ja sie biore za siebie. Jutro laryngolog a w poniedzialek domowy , bo juz mnie tak kregoslup boli, ze nie moge siedziec, chodzic i ciezko mi sie podniesc z lozka - normalnie kaleka:((

Tygrynko zaproszenia sa sliczne a najladniejsza buzka Sebastianka:tak:
Ja juz niewiem co mi sie dzieje:-(Boli mnie nawet posladek:wściekła/y:Normalnie nie lubie chodzic po lekarzach ale juz mi tak dopieklo, ze musze...Trzyma mnie tak od kilku mcy.
No wiec jutro tez wychodzimy na spacer:-) Musze jeszcze laryngologa zaliczyc i tez z mala ide bo niema mi kto z nia zostac.

reklama
Monikasia ja tez wychodze z malym po szczepieniu jesli jest ladna pogoda,a z tego co piszesz wlasnie taka macie wiec nie widze przeciwskazan ;-)

Widze ze problemy ze zdrowiem masz,a kregoslup to nie zarty dobrze ze pojdziesz do lekarza,a moze nadzwigalas sie czegos i dlatego tak Cie boli ? zdrowka

Tygrii super te zaproszonka
8.gif
no no ma sie te pomysly...

Kinia
thankyou.gif

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry