Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Moja koleżanka połączyła przyjemne z pożytecznym... Kupiła (chyba w aptece) takie gumowe nasadki na brodawki, które mają za zadanie przyzwyczajać dziecko do gumowego smoczka, a także chronić brodawki podczas gdy dzidziuś jeszcze nie umie ssać. Małego mogła zostawić mamie, i nie było krzyku z butelką, tylko chłopiec bez problemów wcinał! Fajne rozwiązanie moim zdaniem...Ja zamierzam karmić moim mlekiem ale z butelki
nie chce karmić piersią, żeby się zupełnie nie uwiązać.
Tak zdecydowalismy z mężusiem,
bo on też chce mieć swój udział w karmieniu maluszka.
Widze, że tez macie problemy z Panami. Ja mojemu jak nie powiem 10 razy, nie napisze na kartce i nie wysle 3 razy smsa to moge zapomniec, żeby coś zrobił. Chociaż juz sie nauczył robic zakupy i obiady, nie pyta o każdą rzecz. Jak go do sprzatania siła nie zmuszę to nic nie zrobi, na szczęście sam sobie prasuje koszule do pracy !!! i robi śniadania !!! Jakis postęp jest, ale jeszcze sporo roboty. Zawsze mu mówię, ze kiedyś jak już będą dzieci to jednego zapomni nakarmic, a drugiego gdzieś zostawi
. 

Mój A robi w domku prawie wszystko. Czasem jest mi aż głupio, że ja leżę plackiem caly dzień, a on i chate sprzątnie i gary pozmywa, z psem na godzinny spacer pójdzie i jeszcze obiadek zrobi.
Wracając do karmienia, to tak jak pisałam jeśli to będzie możliwe to zamierzam karmić swoim mlekiem, ale z butelki iw prowadzac stopniowo nowe jedzonko po 4 miesiącu zycia. Uwazam za chore karmienie dziecka piersia np. do 2go-3go roku zycia, bo przeciez to mleko nie jest juz pelnowartosciowe. Znam babke ktora jest taka głupia, ze syna do cycka jeszce przystawia mimo, ze onb ma juz 7 lat. Tzn. ona siedzi z kolezanka i gada i pija kawkę a mlody podchodzi wsadza jej łeb pod bluzke i ciagnie cyca. A ona na to "No co? Przeciez mu nie zabronię"
Oki laski... ja odpadam... ide sie zdrzemnąć![]()
a i czy Wam też lekarze zabronili?? bo np w Polsce lekarka powiedziała mi ,że mogę jeśc to na co mam ochotę , ale oczywiscie dostosuję sie do tutejszej położnej ponieważ skoro zabroniła to musi byc w tym jakas czesc prawdy....