reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek główny

Czyli jak urodze w legnicy to mamy isc tam do USC i oni przesla później wszystko do naszego doecelowego USC gdzie jestesmy zameldowani??

Wiesz ta babka się pytała gdzie będę robić...ja chcę rodzić w Knurowie, czyli mieście sąsiadującym z Pilchowicami, ale gdybym powiedziała, że w Gliwicach (jakieś 12km od Pilchowic) to nie wiem czy byłoby tak samo:sorry: najlepiej jakbyś zadzwoniła do Urzędu tam gdzie jesteś zameldowana i wszystkiego się dowiedziała, bo nie chciałabym Cię w błąd wprowadzić:sorry::-D

reklama
Zmykam Dziewczynki, szykować obiadek dla Mojego Mana :-D
Zaraz wróci z pracy, więc pewnie nie będę miała dla Was za dużo czasu, ale w miarę możliwości postaram się wpadac ;-)

To chyba zalezy jakie krople, bo ja od jakiegos czasu uzywam i nic;-):-)
A z tym magnezem to chodzi o to, ze on zatrzymuje skurcze:eek:i moja gin powiedziala, zeby co 2 dzien przyjmowac a ja sie zastanawiam, czy wogole przestac:tak:

O oleju nie slyszalam ale ja bym sie bala jak to wplynie na dzidzie:baffled:
ja już nie pamiętam od kiedy nie biore magnezu:zawstydzona/y:jakiś miesiąc to lekko jak nie biore...i feminatalu tez nie..mam dobre wyniki to nie brałam tabletek i tak jakoś już sie odzwyczaiłam:-D

Boże jaki dzisiaj dzień przybity..cały dzień siedze w domu,nic mi sie nie chce...najchętniej to ubrałabym się i poszła na porodówkę!:-D:-D

hej laseczki
zaglądam....jak tam sie miewacie.....

Czytam o oleju rycynowym....heheh widze ze nie tylko ja byłam taka zdesperowana...ale nie pokusilam sie....bo sie bałam.

Na rozruch porodu polecam cieple kąpiele i drażnienie brodawek!!!!!!!!

Witam się wieczorem, dziewczynki:-)
Jesteśmy po wizycie i okazało się, że te skurcze - pojawiające się i znikające - nie poszły na marne - mam już 5 cm rozwarcia!!
Teraz tylko mamy czekać na rozwój wydarzeń:-D
Mam nadzieję, że niedługo będziemy tulić naszą córunię :-)
Pozdrawiam wszystkich :tak:

Witam Dziewczynki:-)
Ja dzisiaj niewyspana jakas jestem:wściekła/y:Ale bigosik juz ugotowalam:tak:i wlasnie sie zajadam;-)Powiedzcie, czy Wy zazywacie magnez??? Jak wiadomo jest rozkurczowy a my przeciez juz chcemy urodzic;-):-) no i niewiem co robic:eek:

Ja mam termin na 20tego i tez bym chciala lutowe malenstwo, no ale na chceniu sie konczy:-D:-D
Ja magnesik odstawiłam już jakiś czas temu... Jakoś w połowie stycznia, chyba...
Od 3 dni wzmozyłam chodzenie, a to do siostry męża, a to do marketu połazić... Poza tym ciepłe kąpiele i seksik.... i niewiele się dzieje.... Wczoraj wieczorkiem jakieś lekkie skórczyki... Może coś się ruszy...

Witam się wieczorem, dziewczynki:-)
Jesteśmy po wizycie i okazało się, że te skurcze - pojawiające się i znikające - nie poszły na marne - mam już 5 cm rozwarcia!!
Teraz tylko mamy czekać na rozwój wydarzeń:-D
Mam nadzieję, że niedługo będziemy tulić naszą córunię :-)
Pozdrawiam wszystkich :tak:

Fajnie Kasiu!! Oby wszystko szybko i dobrze się rozwiązało :)

Dzionek aktywny.
Poprsałam reszte rzeczy, poskałdałam, poprasowałam pieluszki.
Odebralismy autko od mechanika ( pół wypłaty M poszło :wściekła/y:).
Zrobiłam duze zakupy w tesco.
Nasmarzyłam faworków z kg maki.
Male conieco z M.
Ciepła kompiel z draznieniem brodawek.
I nic...
Normalnie nawet ból brzucha przeszedł i sie nie napina.

:crazy:

ja chyba pojade jutro po ten napar z lisci malin czy co tam, albo ten olej rycynowy.... Jeszcze z tydzien to moze wytrzymam, ale tak już bym chciała urodzić i zobaczyć małego.... łózkowe szaleństwa odpadają, bo chłop mi się rozchorował i weź tu człowieku miej pożytek z samca ;-)

reklama
Dzień dobry brzuchatki i mamusie ;)

My cały czas w komplecie.
Nocka w miare niezła, gdyby nie koszmary i złe sny :zawstydzona/y:
Brzucho lekko twardy, ale dzisiaj dalej bede pracowac nad nim :-D
Olejek kupiłam, choć uzyje jako ostateczność.

Dobrego dnia 3 mam kciuki za porody, wizyty i wszelkie badania :rofl2:

Do góry