• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
My bylismy dzis na wizycie na 2 latka i doktor skierowal nas na badanie do specjalisty ds mowy.Zobaczymy co sie okaze po tej wizycie i dlaczego Patryk nie mowi. Tzn on mowi: Kasia, da, tata, nana (smoczek) w sumie 4 slowa:-(Czasem jeszcze mowi tatun (tata). Za to do perfekcji opanowal mowe ciala i gesty:-D

Kasiu ...nas pewnie to samo czeka :-(

reklama
KatiNJ i Tereskaa - nie martwcie się, może to spowodowane jest tym, że macie 2 języki - polski w domu i angielski??

a ja muszę zacząć dawać Agatkę na spotkania z dziećmi, bo martwię się, że nie ma żadnego kontaktu z angielskimi dziećmi:sorry2:

Osinka ma racje, wielojezyczne dzieciaki z regoly zaczynaja mowic nieco pozniej, ale za to w kilku jezykach na raz:-)

Ja opiekowalam sie kiedys chlopczykiem angielsko-niemiecko-wlosko jezycznym, alez mialam pranie mozgu jak zaczal mowic:-D a zaczal jakos chwile po ukonczeniu dwuch latek wiec nie ma stresu kochane:-)

no to ja sie muszę pochwalić żę mój mały od pierwszego dnia uwielbia przedszkole . ...ani razu nie płakał .....do tej pory myślałam go dawać tam tylko na 2...max 3 dni w tygodnu .....i zrobić tak żeby tylko ewentualnie pójsc na kilka godzin do pracy i odrobić koszty przedszkola .........ale zastanawiam sie nad tym zeby go dac na 5 pełnych dni .........

Biedny Karolek- ma nadzieje ze szybko wroci do zdrowka.
My juz jako tako stanelismy na nogi , jeszcze tylko katar zostal.
A z tym gadaniem kilkoma jezykami- dla Jaska najprostszy jest angielski- ktory lapie natychmiast- caly czas mnie czyms zaskakuje ostatnio wskazal na mnie i powiedzial you a potem pokazal na siebie i powiedzial me- po polsku za nic w swiecie nie chce powiedziec ja i ty...w ogole polski ma przewalone nazwy kolorow-straaasznie dlugie, liczby tez mamy trudne do wymowienia wiec sie wcale mojemu dziecku nie dziwie ze woli angielski i wegierski

Sprowadzona przez koge na ziemię chciałam wszystkim marcóweczkom podziękować:
tereskaa
kasila matula
izka-mummy-to-be
aqua 1-23
koga
KingaP
iwosz
inkaa5
szuszi
asioczek
ivka76
Osinka
Maggusia
KatiNJ
mamaoli
felqua
sylwia532
juana

mam nadzieję że nikogo nie pominęłam. Jeśli tak to prosze walnąć mnie porządnie w łeb. :-)

A oto mój Miłoszek 4 kilogramowy:

reklama
agawa.....cóż tu dużo mówić ...tzn pisać hihi.........

PRZEŚLICZNY !!!!!!!!!!!!!

i chyba do starszego braciszka podobny co???

a jak "Duży Braciszek" zareagował na nowego członka rodziny?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry