• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Wątek główny

• Starter tematu Starter tematu Izzabela
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
reklama
Maggusia pisze:
Catherinka chcialabym tez dodac zdjecie Briana do forum Marcowe mamusie i skarbelki:) tylko mam takie pytanko czy moge sama doac czy ktos to dodaje bo tam wszytskie Skarbelki maja takie same napisy i usmieszki:)

Maggusia, podeślij mi fotkę na maila, to umieszczę :) kasiag@sezam.pl

karolkaz pisze:
My też prosimy o umieszczenie na liście - Antoś urodził się 10.03. o godz. 8.56 ważył 3690 g mierzył 60.40 cm przez cc i dodam że dokładnie o terminie. :)

Dodane! :)

Monika, współczuję :( Ale masz skarba, dla którego nie możesz tracić na dłużej dobrego nastroju. Głowa do góry i rozpoczynaj poszukiwania! Jak to już któraś z dziewczyn wyżej napisała: na pewno dla pracodawcy jesteś lepszą kandydatką niż inna bezdzietna!

dzieki dziewczyny za słowa otuchy...:)

Koga? czy mimo ze pracuje w prywatnej firmie otrzymam odprawe? czy to jest tylko dobra wola pracodawcy...ewentualnie jesli bede z nim rozmawiac do jakiego paragrafu z kodeksu pracy moge sie odwołac?

hmm, co do @ ::)

w niedziele (zeszla) skonczylam brac cerazette i... nie mam jeszcze @ :-[ to juz przeszlo 7 dni... mam takie schizy ze glowa mala, moja gin na urlopie >:( a ja chyba sie do apteki wybiore bo mam podejrzenia... bo sobie dwoch tabletek zapomnialam wziac ale potem to byla "separacja" i myslalam ze bedzie git.
o jeja ktos kiedys pisac" ciekawe kto zalozy nowy watek:bede miec druga dzidzie" i obym to nie byla ja ;) narazie przynajmniej

Catherinka: uważaj proszę przy używanym electricu medeli, bo ja mam używany i silniczek szlag trafił po dwóch tygodniach, a w serwisie nie uznali reklamacji, a słyszałam od wielu osób, że i od przedstawiciela medycznego, że moduł silniczka to jednorazówka i nie nadaje się do naprawy - tak też było w naszym przypadku i od maja dochodzę się o to z importerem.

O, dzięki Kaśka za ostrzeżenie. Poruszę w takim razie tą kwestię z moją znajomą - wiem, że ona na mnie nie będzie chciała zarobić - zobaczymy co powie.

Koga - czasem zdarzy się, że mi naleci za tą gumową nakładkę i potem kapie, ale to wtedy, jak się za dużo wiercę ;) W instrukcji, pamiętam coś tam pisali na ten temat. Jak nie chce zasysać piesi to spróbuj jeszcze raz rozebrać cały laktator i złożyć na nowo (zwłaszcza to małe, gumowe kółeczko z ząbkami). Zauważyłam, że jak nie przylega dobrze, to laktator nie chce zasysać. No i ważna jest pozycja. Ja zawsze na początku odciągnia siędzę lekko pochylona do przodu i podtrzymuję jedną ręką pierś. Potem jako już zacznie lecieć, siadam wygodniej.

Aniam - tylko pozazdrościć, że nie potrzebujesz laktatora, a dzieciątko tylko na cycusiu, no i perspektywa 3 lat wychowawczego - naprawde boska!

magdalenaB - może to po prostu jeszcze jakaś hormonalna reakcja. Przy braniu cerazette zdaje się wcale nie ma krwawnia, więc zaraz po odstawieniu, może organizm potrzebuje więcej czasu, zeby się przestawić.

Aniam pisze:
hej:) z tych upalow nie chce mi sie na BB wchodzic. Na nic nie mam sily.
Tak czytam, czytam i wychodzi mi na to, ze wkrotce jedyna zostane matka tylko cycem karmiaca ;) Nawet laktatora nie mam i wcale nie chce mi sie go kupowac. Olunia nowe smaczki pozna dopiero jak skonczy 6 miesiecy.

Nie zostaniesz sama, bo ja też zamierzam do pół roku tyko pierś podawać
(raz tylko podałam małej butelką moje mleko, bo pierś nie nadawała się do podania :P)
I o ile mnie pamięć nie myli to są jeszcze Kinga, Osinka i Agao. I teraz nnie wiem- albo Kelts, albo Milla.
Trochę nas tu zostało... :D

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry