reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek kulinarny grudniówek :)

ja jeszcze robie czesto na imprezki
- pierozki z ciasta francuskiego z rozniastym nadzieniem. ciasto na kwadraty albo okragle. nadzienie szpinakowe, serowe, pieczarkowe. moze byc samo miesko, a nawet na slodko z jablkami.
- tortille z farszem wolowym albo z kurczaka plus dipy

u nas roczek bedzie w boze narodzenie, wiec menu raczej swiateczne bedzie. zaprosimy rodzinke na kolacje - pewnie zrobie na cieplo bigosik, jakis gulasz i drugie miesko - moze ta piers na porach wg olci ;-). plus salatki, wedlinka i tort :tak:

reklama
Olcia kocham Cie!!!! :szok::szok::-D przeczytalam Twojego posta i zwariowalam! Robie urodziny 5 go i nie mialam pomyslow procz salatki z wedzonym kurczakiem i salatki z selerem i paluszkami krabowymi ale robie to czesto na imprezy i nie chcialam sie powtarzac za to procz nozek pieczonych nie mialam pomyslu na cieple danie(wiem zenada hehe) a tu tyle tego!! Normalnie robisz dla gosci wyzery.. loool,
Wrublik ta salatka tez jest super i z pewnoscia ja wykorzystam!
Tylko te dwa posty przeczytalam hehe i sie podekscytowalam tak ze dalej nie czytam bo zglupieje:-)

Wrublik ta salatka tez jest super i z pewnoscia ja wykorzystam!
polecam - sprawdzone na niejednej imprezie, czy nowym roku :) ps. jest trochę ciężkostrawne, ale do wódy jest cudowne, no i nasyca szybko, w sumie obejmuje i zakąskę i drugie danie na zimno i chipsy do piwa, i nawet warzywo(?) - oliwki :-D
olcia.... przerobić twoje menu, to dla mnie zajmie chyba 3 lata, bo u nas jak jedno danie posmakuje to chcą częściej, a u ciebie tyle wymienionych smakowitości...

dziewczynki cieszę się, że pomogłam trochę:)

ja z pewnością spróbuję tego kurczaka w cieście z przepisu ewy (najpierw zrobię próbę generalna bo już raz się na cieście francuskim "przejechałam") i oczywiście ta sałatkę od wrubika:) tylko ja sobie oszczędzę te czipsy:tak:

cwietka mój S. namawia mnie na restauracje już od lat, ale ja jestem cykor i nie odważę się na takie przedsięwzięcie:confused2: niestety

ja tego ciasta z biedronki używam za namową koleżanki do ... hotdogów - zawijam w ciasto francuskie parówkę i do piekarnika, mniaaaam
olcia chipsy są dla ozdoby, jak wymyślisz jakieś inne płatki słonecznika też będzie dobrze, a dla gości to te płatki jakoś zauważyłam zawsze jakas frajda mimo że kupuję tańsze nie te oryginalne pringles, ale takie co trzymają formę, to goście zawsze jeszcze przed spróbowaniem sałatki obrywają płatki :D

Olcia - nie bój żaby! Mogłabyś robić to, co lubisz i jeszcze zarabiać pieniądze.
A może jeśli się boisz, zacznij od cateringu. Mogłabyś organizować ludziom menu na imprezy, a potem rozkręcić to w restaurację.

ee a ja myslalam ze robicie to ciasto francuskie :-) nie mam pojecia czy u mnie jest, skoro mozna kupic gotowe to tez moglabym sie pokusic:-D

Wrublik, ciezkostrawna ale nie beda mi zabrudzac chaty??

reklama
Do góry