reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wątek kulinarny

A ja dzisiaj przyrządziłam kotleciki ziemniaczane z żółtym serem polane sosem pieczarkowym- niebo!
Kalofiorowych jeszcze nie jadłam ale mam chęć wypróbować :)

reklama
Kochana:
Gotujemy ziemniaki, rozgniatamy lub przeciskamy przez praskę. Dodajemy (kiedy oczywiście ostygną, inaczej będzie się strasznie ciapało) starty żółty ser, jajko, pieprz,sól, koperek, podsmażoną cebulkę i dużo mąki (inaczej kotlety się rozlecą).Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy. Dodam, że potrzeba dużo cierpliwości przy formowaniu, ponieważ lepią się niemiłosiernie.
Przygotowujemy sosik pieczarkowy do polania- wedle uznania.
Smacznego :)

Fajnie masz ja ma jakąś dziurę kulinarną w głowie. :) A na zrobienie gołąbków jestem chyba zbyt leniwa :))))

reklama
Do góry