reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Czy pomożesz Iwonie nadal być mamą? Zrób, co możesz! Tu nie ma czasu, tu trzeba działać. Zobacz
reklama

Wątek kulinarny

widzę,że u Was też królują jarskie potrawy:) ja też nie wiem czy zjem te gołąbki bo ostatnio mięso mi śmierdzi:( Przedwczoraj wyrzuciłam cały talerz pierogów z mięsem.
 
reklama
Mi tez mięso coś nie wchodzi a najgorzej drób :)
Ale Monila ma rewelacyjny pomysł na dzisiejszy obiadek bądź kolację kluski na parze z sosem owocowym. Ten przepis jaskółki na kotlety ziemniaczane z serem też kuszący :)
 
mal-gosia dobry sosik, chociaż kaloryczny do klusek na parze jest z dżemu truskawkowego ze śmietaną. Mniej więcej w tych samych promocjach. Pycha:)
 
Oj dziewczyny ja też ostatnio mam awersję do mięsa.
Dzisiaj biorę się za pizzę domowej roboty, mniam,mniam...:-)
 
a mi ostatnio zadne pozycje obiadowe nie odpwoiadaja. Gotuje obiad mezowi a sama jem kanapki bo mi sie nie chce jesc nic innego...

a do niedzielnej kawki proponuje serduszka z ciasta francuskiego:
 
mal-gosia dzis miałam na obiad zupe pieczarkowa i placki ziemniaczane z serem z przepisu Jaskółki mmm pychota;):)
 
mal-gosia specjalnie dla Ciebie ryż z jabłkami i cynamonem

Szklankę ryżu płuczę i odcedzam. Gotuję 3 szkl. wody z solą, do wrzątku wrzucam ryż, dodaję łyżeczkę masła i gotuję na bardzo małym ogniu aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. Jabłka można dać świeże ale ja wolę gotowe prażone kupowane w słoiku do szarlotki. Dodają do nich cynamon i cukier waniliowy. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, wkładam półowę ryżu na to jabłka i reszta ryżu, posypuję całość cynamonem i do piekarnika na 20 min. 180st. Gotowe!
 
reklama
Do góry