reklama
Tonya
Zadowolona z życia :)
mal-gosia specjalnie dla Ciebie ryż z jabłkami i cynamonem
Szklankę ryżu płuczę i odcedzam. Gotuję 3 szkl. wody z solą, do wrzątku wrzucam ryż, dodaję łyżeczkę masła i gotuję na bardzo małym ogniu aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. Jabłka można dać świeże ale ja wolę gotowe prażone kupowane w słoiku do szarlotki. Dodają do nich cynamon i cukier waniliowy. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, wkładam półowę ryżu na to jabłka i reszta ryżu, posypuję całość cynamonem i do piekarnika na 20 min. 180st. Gotowe!
Szklankę ryżu płuczę i odcedzam. Gotuję 3 szkl. wody z solą, do wrzątku wrzucam ryż, dodaję łyżeczkę masła i gotuję na bardzo małym ogniu aż ryż zmięknie i wchłonie wodę. Jabłka można dać świeże ale ja wolę gotowe prażone kupowane w słoiku do szarlotki. Dodają do nich cynamon i cukier waniliowy. Naczynie żaroodporne smaruję masłem, wkładam półowę ryżu na to jabłka i reszta ryżu, posypuję całość cynamonem i do piekarnika na 20 min. 180st. Gotowe!
reklama
Podziel się: