reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wątek TYLKO dla chwalipięt!!!

reklama
U nas obroty, pelzanie w przód i w tył, ale w tył bez intencji. Wyrywa się do siadania, ale sama nie jest dość silna. Piszczy, próbuje gaworzyc - bbbbabbbba
wali pietami lub rękami z zabawka o podłoże w LT (na plecach).

Kiedy nie porównuję z wami rozwoju dziecka to czytam o nim tutaj i sprawdzam Mel:

6 miesiąc życia dziecka – jestem coraz bardziej samodzielny | osesek.pl - serwis dla mam, ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Mel od wczoraj robi dziwną mimikę, jakby wydmuchiwała ustami i przez to tak jakby pierdzioszkowała i wypycha ślinę. Jak daję jej jeść na łyżeczce to tak jakby dmuchała i jedzenie oczywiście leci. Może w końcu przemówi choć trochę. A moze to nie ma związku.

To ja tez sie pochwale ;)

Je ladnie, ale niewiele. Chwyta lyzeczke i butelke.
Wyciaga raczki. Glowka i raczka pokazuje dokad z nim isc.

Duzo mowi do siebie. Zajmuje go karuzela i sensorki.

Pelza dookola i do przodu. Rwie sie do siadania, ale spada na brzuch.

Przeklada rzeczy z reki do reki

Smieje sie w glos, ale cos musi byc mega smieszne.

Sledzi wzrokiem kulajaca sie pilke i sam zrzuca zabawki na podloge. Chyba celowo, bo patrzy jak spada.

Obroty z plecow na brzuch i odwrotnie juz swobodnie.

Zebow, dobrego snu, spokoju z piardami brak :p

Jezu makota jak to się stało, że Adaś ma już pół roku! :szok: ostatnio wchodziłam na forum przez apkę tylko i dopiero do mnie dotarło jak te dzieci nam się postarzały! :confused2:

Super dziewczyny:)Ja tez pochwalę:)

Franio posiedzi juz chwilkę bez podparcia:)a jak mu sie znudzi to na brzuchu ląduję;)
Przewraca sie z pleców na brzuch z powrotem nie umie czasem ma fazę że o tym zapomni i chwile nie robi ale póżniej działa:)pełza troszkę do tyłu i w kolo siebie i umie sie juz podeprzeć na rączkach tak wysoko :)
Mało już je w dzień cyca tak z dwa razy do 18 mu się zdarzy więc jest mi łatwiej gdzieś wyskoczyc i go zostawić:) najdłużej go zostawiłam na 3 h:)

Warge dolna zaciąga pod nos i wygląda jakby miał zaraz sie rozplakac:)

Zębów brak :)

Ostatnia edycja:
reklama
Karcio skończył 6 stycznia 6 miesięcy:D
Karcio ma 2 ząbki dolne jedynki, pierwsza pokazała się 15 grudnia druga około 22 grudnia, mega się ślini. Od czasu pojawienia się ząbków wciąga dolną wargę.

Potrafi obrócić się z plecków na brzuch, podciągając nóżki do góry, ale tylko przez lewą stronę (przez prawą stronę nie umie, wygina się w C, min. dlatego chodzimy na rehab).
Leżąc na brzuszku potrafi podeprzeć się na rączkach i unieść wysoko główkę.

Przekłada zabawki z jednej rączki do drugiej.

Leżąc na pleckach wymahuje rączkami, ostatnio spał ze mną w łóżku aż obudziłam się bo K przyłożył mi w pierś rączką, nie powiem że nie bolało.

Czasami podciągnie nóżki i złapie się za kolanka.

Potrafi jawnie bez krępacji okazać zdenerwowanie i złość, jęczeniem i krzykiem.

Bardzo emocjonalnie reaguję na starsze kuzynostwo na ich widok śmieje się, macha rączkami i nóżkami.

Leżąc w łóżeczku za nim zaśnie bawi się kołderką podnosząc ją do góry kilkadziesiąt razy, lub pieluszką zakrywając twarz przy tym macha rączkami nóżkami i krzycząc z radości.

K ma jedną dziwną fascynację potrafi leżeć i gaworzyć godzinami do żyrandoli, im większy i bardziej fantazyjny tym rozmowa dłuższa:D. Ich widok go fascynuję, K jest po prostu fascynatem lamp.

Do góry