reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

'Wątek wyprawkowy - do domu i szpitala

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Kurcze dziewczyny dzięki ,że jesteście!!!!!Jutro kupuję takie majtochy!!!!:tak:
tt2004553fltt.gif

dev010prs__.png

reklama
ja też mam dylemat jak dziecko ubierać, liczę na swój rozsądek :tak: ale Ania Ty piszesz, że na półśpiochy jeszcze spodenki będziesz zakładać? ja bym tylko półśpiochy założyła - tak w domku jak się będzie, ana wyjście to jakieś rajtuzy i spodenki, ewentualnie śpiochy i na nie spodenki - ale to nie za dużo jak jeszcze kombinezon i jakiś kocyk :confused: nie przegrzeje się:dry:

Ania falko przegrzejesz malucha w domu jak na nielizne i spiochy mu jescze bedziesz zakładac spodnie i bluzke.. to na wyjscie a i tak potem gore jak u wierzchnie w gościach zdejmujesz bo jest za ciepło Poza tym takiemu maluchowi bedzie niewygodnie pielucha spiochy a nato spodnie z gumka

Co do pajacyków to ja mało uzywałam i powiem wam ze w sumie tylko jako pizamki ale jak była trooszke starsza Wygodniej jest przebrać pieluche gdy są same śpiochy i to zozpinane w nogawkach bo mykasz je tylko do góry

Melu stanowczo musisz dokupic bodziaków i spiochów bo to moze ci na jeden wystarczyć dzien gdy bedzie ulewać albo sie przesika (a posikać moze tez i kaftanik na bodziaku.
po kąpieli zakładasz czyste ubranka nie te co wdzień..
Nie wim jaki kombinezon miłaś na myśli ale jesli taki zewnętrzny gruby to jeden wystarczy Zapierzesz i na kaloryfer i za chwilkę bedzie suchy. Przeciez nie musiasz go prać codziennie!!!

jesli chodzi o stój wyjsciowy to zalezy od pogody Julka jest listopadowa wiec mam wprawę
Zakładasz body , kaftanik śpiochy skarpety i kombinezon szaliczek i 1 grubsza czapka Ggy chłodniej to mozesz sweterek jeszcze Zawijasz w kocyk , kładziesz jescze cos na dno wózka przykrywasz kap ą w zózka i finał
jak troszkę starsze to juz rajstopy i gaciew mozna zakładać

pamietac tez trzeba o nasmarowaniu buzi kremem na kazdą pogodę np z Nivea albo bubchen czyjak sie to pisze:)

jesli chodzi o pranie to pralka własciwie idzie co 2 dni bo nazbiera sie tego

zejde do komórki i rzytaszcze walizke ajk dam rade i policze ile mam tej bielizny ;-)

Jak dla mnie najfajniejsze zestawienie to body z dlugim rekawem i spioszki albo body z krotkim i pajacyk.

dla mnie również :-D
szczególnie mi się podoba body z krótkim + pajacyk, bo pajacyki są obłednie fajne;
jeszcze zestaw body z długim + półśpiochy;

a skarpetki cienkie to się chyba zakłada na gołe stópki, a na to dopiero pajacyk, lub śpiochy ?

Co do pajacyków to ja mało uzywałam
A moja znajoma dla odmiany mówiła, że ona tylko w pajace. Ale wszystkie miała rozpinane i w kroku i z przodu. Jak widać, co kto lubi :-)
Melu stanowczo musisz dokupic bodziaków i spiochów bo to moze ci na jeden wystarczyć dzien gdy bedzie ulewać albo sie przesika (a posikać moze tez i kaftanik na bodziaku.
A to wiem, ja jeszcze oficjalnie nie zaczęłam zakupów. :-D Do samego szpitala położna kazała nam mieć z pięć śpiochów @@
Nie wim jaki kombinezon miłaś na myśli ale jesli taki zewnętrzny gruby to jeden wystarczy Zapierzesz i na kaloryfer i za chwilkę bedzie suchy. Przeciez nie musiasz go prać codziennie!!!
No właśnie jedna moja znajoma doszła do czterech, bo jej dzidzi ulewało notorycznie, coś miało z układem pokarmowym. Na wyjazdy brała trzy na zmianę :/

reklama
Melu to sporadyczny przypadek jeden Ci starczy... pozatym po karmieniu zaraz nie wychodzisz a maluchy najczęciej szybko ulewaja..:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry